≫ 

Srpski "Dark" oduševio publiku: Serija "Blok 27" donela nešto sasvim novo u našu kinematografiju

Jeste li gledali seriju "Blok 27"? Kakvi su vaši utisci...?

  • 2
blok 27 Foto: FIREFLY PROMO

Horor misterija koja govori o čudnovatim nestancima dece i odvodi publiku u podzemne kanale ogromnih betonskih zgrada - tinejdž misterija "Blok 27" - završena je ovog vikenda.

Dok se utisci sabiraju, mnogi ne mogu da se otrgnu osećaju da je ova serija može slobodno da stane rame uz rame sa Netfliks hitovima "Stranger Things" i "Dark". Autori dobijaju pohvale jer nisu podilazili publici izborom starijih glumaca, već tinejdžere igraju tinejdžeri, i to naturščci.

Ovo je i 15-godišnjem Stefanu Laziću (igra Darka) i godinu dana starijem Andreju Jovoviću (Rastko) bila prva uloga.

blok 27 Andrej Jovović / Foto: FIREFLY PROMO

- Išao sam u školu glume i zapazili su me iz agencije u koju sam učlanjen. Prošao sam nekoliko kastinga i dobio ulogu - rekao je Andrej u emisiji "Kec na 11" na TV K1.

Stefanu, iako nikada nije pohađao časove glume, uvek je bio san da se njome bavi. I sasvim neočekivano se ostvario.

- Jedna devojka iz te iste agencije je došla na moj trening kik boksa i počela da me snima. U početku nisam hteo, mislio sam da je reč o nekoj televiziji, bio me je blam. Pričali smo i odjednom me pitala da li gledam horor serije. Nakon nekoliko nedelje me je zvala na kastinge - objasnio je on.

blok 27 Stefan Lazović / Foto: FIREFLY PROMO

Podsetimo, priča počinje kada Rastko nestaje po povratku sa treninga, a njegova uporna sestra i dva prijatelja kreću u potragu sa njim. Tokom vikenda imali smo priliku da pratimo veliki rasplet misterije. Peta epizoda radnju vraća iz 2021. u 1968. godinu i objašnjava zbog čega blok 27 nikad nije izgrađen, dok šesta otkriva kako i zašto mali Rajko odvodi decu u paralelni univerzum preko mračnih hodnika u haustorima.

Iako je misterija, "Blok 27" prati i realne probleme sa kojima se mladi danas susreću - od vršnjačkog nasilja, preko loših odluka koje donose u nedostatku pažnje ili traumi koju preživljavaju u porodici.

- Retkost je da su devojčice agresivne kao dečaci, ali možda neke jesu. Ništa nije izmišljeno. Darko je diler droge, ali ima tu dobru stranu da želi da pomogne drugarima, da pomogne Milici kada su je devojčice napale - opisao je Stefan svoj lik.

Mladi glumci nemaju podatke o gledanosti, ali po komentarima primećuju da se ljudima sviđa.

- Ne zna se još uvek da li će biti druge sezone, ali mnogo bismo voleli da sve to krene ponovo. Mislim da bi druga sezona bila bolja od prve, bar kad je reč o glumi i govoru - rekli su Stefan i Andrej.

Ovo su pojedini komentari sa društvenih mreža, a vi nam javite da li ste gledali seriju i kakvi su vaši utisci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki

    7. mart 2022 | 18:15

    Meni je ekstra u fulu serija,jer spada u nekom delu kao dokumentarac,u kakvo drustvo ulazis kako se ponasao pre tog drustva i sad s tim drustvom ima mnogo dto sta da se pouci i nauci iz te serije.meni se bas svidja serija nije losa po mom misljenju.

  • Goran

    8. mart 2022 | 14:11

    Nisam oduševljen

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA