Rekao je da mu je omiljenja igračka motika i dobio je ulogu u filmu "Bilo jednom u Srbiji"

- Rekao je da ga interesuje istorija, da voli da čita knjige, da pomaže roditeljima u bašti i to ga je razlikovalo od druge dece - rekao je reditelj Petar Ristovski

  • 1
Bilo jednom u Srbiji Beogradska hronika Printskrin: RTS

Film "Bilo jednom u Srbiji" već uveliko se daje po bioskopima širom Srbije, a o ovom ostvarenju su u emisiji "Beogradska hronika" na RTS-u govorili reditelj Petar Ristovski, kao i glumac Andrija Stoilković.

- Ono što je meni bilo zadivljujuće, kada sam počeo da istražujem je, da su u to vreme, leskovčaki industrijalci koji su se bavili preradom vune, vunu uvozili iz Australije, obrađivali u Leskovcu a izvozili u Ameriku gotov štof, gotov tekstil. Mislim da je to podatak koji malo ljudi zna, ali ne samo to - rekao je reditelj Petar Ristovski, koji je naglasio da je glavna uloga prilala upravo Leskovcu.

Mladi Andrija Stoilković, glumi lik Štiglančeta u filmu, i navodi da su Leskovčani zadovoljni time kako je Leskovac prikazan. Reditelj Petar Ristovski je otkrio da mu je mladić rekao da mu je omiljena igračka motika, što je na kraju bilo presudno da dobije ulogu.

- Rekao je da ga interesuje istorija, da voli da čita knjige, da pomaže roditeljima u bašti i to ga je razlikovalo od druge dece - rekao je reditelj Petar Ristovski, te je govorio o liku Štiglančeta.

Andrija Stoilković Andrija Stoilković Printskrin: RTS

- To je dete iz jedne malo ruralnije sredine, puno duha, života, koje je šegrt jednom od glavnih junaka Dineta koji drži prvi bioskop u Leskovcu, tako da on u filmu je neko ko pravi taj prvi kontakat sa publikom, prodaje karte, deli semenke za džabe u fišecima, deli klakere, cepa karte, pušta projekcije kada njegov gazda nije u mogućnosti... - rekao je reditelj Petar Ristovski.

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA