≫ 

Gabi je gledala dok Arsen Nedi daje cveće: Nepoznati detalji sa snimanja filma "Višnja na Tašmajdanu"

- To je više bila platonska ljubav, preko njegove umetnosti - rekla je svojevremeno Neda Arnerić

  • 0
Arsen Dedić Neda Arnerić Printskrin: RTS

Ne bismo film "Višnja na Tašmajdanu" voleli toliko da nas nije upoznao sa prelepom i legendarnom Nedom Arnerić (1953-2020). Glumica, koja je bila tiha patnja mnogih muškaraca, se tokom snimanja ovog ostvarenja zaljubila u kantautora Arsena Dedića (1938-2015), koji je takođe bio deo ekipe, a o tome je javno i govorila.

Neda sa poznatim muzičarem upoznala tokom ekranizacije ovog filma. Međutim, njihova ljubav nije bila moguća zbog razlike u godinama. Arsen je bio 15 godina stariji od Nede.

- Voleo je da bude osvajan i prepuštao se veoma lako. Kad je bio mlad, pre Gabi Novak, u svakom gradu imao je po dve devojke, a meni se isprečila njegova umetnost i mojih 15 godina, koje su bile prave dečje. Bio je duplo stariji od mene, što je za devojčicu velika starosna razlika, iako su takve veze danas moderne - rekla je svojevremeno Neda Arnerić, a za Arsena Dedića imala je samo reči hvale:

- On je jedan od retkih muškaraca u kog sam se zaljubila a da među nama nije bilo ništa. To je više bila platonska ljubav, preko njegove umetnosti. Obožavala sam Dedićeve albume i knjige poezije, pa nisam umela da razlikujem ko je Arsen lično, a ko je kao umetnik, i samim tim u koga od njih dvojice sam bila zaljubljena - rekla je  glumica.

Ono što je Neda cenila kod Arsena je to što je voleo svoju porodicu:

- Velika je stvar što je uspeo da sačuva brak. Bio je porodičan čovek, izuzetno vezan za Gabi, sina Matiju, unuku Lu, kao i za ćerku iz prvog braka Sandru. Gabi je bila njegova najveća ljubav - rekla je glumica.

Da je Arsen Dedić gajio naklonost prema Nedi Arnerić, svedoči i to da mu je upravo ona poslužila kao inspiracija za pesmu "Odabraćeš gore", koja je nastala za potrebe filma "Višnja na Tašmajdanu", piše "Informer".

- Arsen je napisao jednu od najboljih pesama u karijeri i posvetio je Nedi. Poslužila mu je kao inspiracija. Bio je sjajan pesnik, što pokazuju i stihovi: "Izabraćeš gore od dva puta koja ti se nude. Izabraćeš gore puteve i ljude. Radićeš protiv kada budeš mislila da radiš za sebe..." - rekao je scenarista filma Siniša Pavić i dodao da je Arsenu bilo drago da bude deo filma:

- U jednoj sceni smeštenoj u kafani Neda pleše, a Arsen joj prilazi i poklanja cveće. U tom trenutku iza kamera se nalazila tadašnja pevačeva devojka Gabi Novak i to je posmatrala - rekao je Siniša Pavić.

Neda Arnerić i Arsen Dedić u filmu "Višnja na Tašmajdanu":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA