≫ 

Sistem kamera "ruska ruka" promenio naziv u "U-kran", u čast Ukrajine

- Novo službeno ime Filmotechnicovog svetski poznatog sistema sada je U-CRANE u čast zemlje porekla i njihove herojske borbe protiv ruske agresije - navodi se u objavi

  • 8
Fast And Furious Crossroads Foto: Fastandfuriouscrossroads.com

Sistem kamera, koji se koristi u mnogim holivudskim filmovima, koji je ranije poznat pod nazivom "ruska ruka", preimenovan je i sada se zove "U-kran"("U-CRANE"), u čast Ukrajine, piše Hina, a prenosi 24sata.hr.

U pitanju je stabilizacijska dizalica, koja je postavljena na krov vozila, i koristi se za dinamično snimanje stampeda ili automobilskih potera. Ovaj sistem omogućava gledaocima da budu na "suvozačkom mestu" pored akcijskog junaka.

Korištena je u brojnim akcionim filmovima među kojima su franšiza "Brzi i žestoki", "Crna udovica" i gotovo svaki film u kojem je glumio Tom Kruz

- Novo službeno ime Filmotechnicovog svetski poznatog sistema sada je U-CRANE u čast zemlje porekla i njihove herojske borbe protiv ruske agresije. Žiroskopski stabilizacijski sustav dizajniran je i izgrađen u Ukrajini u Filmotechnicu i nastaviće se stvarati u Kijevu u godinama koje dolaze - objavila je američka podružnica kompanij na Instagramu.

Časopis Variety, koji je prvi objavio promenu imena, napisao je da Filmotechnic zapošljava oko 250 ljudi u Kijevu, gradu pod opsadom.

Kevin Dešimaker iz kompanije Filmotechnic USA rekao je da je naziv "ruska ruka" uklonjen u znak počasti ukrajinskom filmskom inženjeru i vlasniku tvrtke Anatoliju Kokušu, kao i zaposlenima u ovoj kompaniji u Ukrajini.

- Poslao sam e-mail našoj međunarodnoj grupi da skine sve oznake na našim automobilima, kamionima i prikolicama, veb stranicama i da više ne koristimo hashtag #russianarm. Kao grupa odlučili smo da će U-CRANE biti respektabilnija alternativa i tako je krenuo pokret na društvenim mrežama - napisao je Dešimaker u izjavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    18. mart 2022 | 17:55

    Mislim da bi u znak solidarnosti trebalo evropu nazvati ukrainom... To bi bilo fer...

  • Mimmi

    18. mart 2022 | 17:19

    E sad ste ga baš preterali…

  • Tužno

    18. mart 2022 | 17:46

    U znamo iz komšiluka šta znači, a eto sada i javno ukrainu predstavljaju sa tim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA