≫ 

Od "Princa sa Bel Era" do "Kralja Ričarda": Vil Smit je konačno došao do svog prvog Oskara

Bogata karijera koja i dalje traje

  • 1
Film Kralj Ričard: Prednost u igri Foto: Promo

Poznati glumac Vil Smit je konačno uspeo da dođe do svog prvog Oskara u karijeri, i to za ulogu u filmu "Kralj Ričard" ("King Richard", koji je inače dostupan i na strimeru HBO Max), gde je igrao Ričarda Vilijamsa, oca teniskih zvezda, sestara Venus i Serene Vilijams.

Iako je šamar koji je udario komičaru Krisu Roku zasenio taj trenutak, holivudski superstar nije krio oduševljenje što je dobio prestižnu nagradu.

- Hvala Venus i Sereni što su mi poverile ovu priču, jer to je ono što želim da radim. Želim da budem ambasador ovakvih priča - rekao je uplakani Vil Smit nakon što je dobio nagradu Oskar za najbolju glavnu mušku ulogu.

Dodela Oskara 2022 Vil Smit Foto: Tanjug/AP

Vil Smit je ušao u svet šoubiznisa još kao tinedžer,  davne 1985. godine. Bio je MC hip-hop dua "DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince", koji je činio zajedno sa svojim prijateljem Džefri "DJ Jazzy Jeff" Tauns. Mladi Smit, kako prenose svetski mediji, je trošio novac nekontrolisano, i imao je problem zbog toga što nije plaćao dovoljno novca za porez na prihod.

Poreska služba je navodno na kraju procenila poreski dug od 2,8 miliona dolara protiv Smita, oduzela mu mnogo imovine i zaplenila njegov prihod. Spas za Vila stigao je vidu glavne uloge u hit seriji "Princ sa Bel Era". Ostvarenje, koje se emitovala u prvoj polovini devedesetih godina, postala je planetarno popularna i donela je Smitu svetsku slavu.

Na snimanju je upoznao i svoju drugu suprugu Džejdu Pinket Smit, koja ipak na kraju nije igrala u seriji.

"Princ sa Bel Era" je bila samo "odskočna daska" za Smitovu karijeru. "Loši momci", "Dan nezavisnosti," Ljudi u crnom" i druga ostvarenja, koja su odlilno prošla na bioskopskim blagajnama širom sveta, imala su Vila u glavnoj ulozi.

Uporedo je gradio i muzičku karijeru, a njegovi hitovi se i dan danas slušaju.

Zapažene uloge Vil Smit je ostvario i u 21. veku. Glumio je u ostvarenjima "Hič", "Henkok", "Potraga za srećom", "Ja sam legenda" i druga.

Od 2010. glumio je u brojnim blokbasterima, neke njegove uloge filmski kritičari su ocenili kao "razočaravajuće".

Ipak, Vil Smit se nije dao. Na kraju, "upala" mu je uloga Ričarda Vilijamsa, koja mu je na kraju donela i prvi Oskar.

Ako ovako nastavi, moguće je još da ih osvoji tokom svoje bogate karijere.

Video: Šamar Vila Smita o kom bruji planeta: Zveknuo Krisa Roka na dodeli Oskara, jer mu je uvredio ženu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA