≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Najveći skandali i greške tokom dodele nagrada: Oskar se tada baš izblamirao

Vreme čitanja: oko 5 min.

U jednom od najneprijatnijih trenutaka u istoriji Oskara Fej Danavej i Voren Biti su proglasili pogrešnog dobitnika

  • 1
Oskar Foto: ArtisanNewsService, Tanjug/AP, Profimedia/Zuma Press/Mindy Schauer, AFP/ROBYN BECK

Dok će trenutak kada je Vil Smit ošamario Krisa Roka definitivno biti jedan od najšokantnijih momenata u istoriji Oskara, nije jedini koji skandal na dodelama prestižnih nagrada.

Ruku na srce, sada znamo da ni šala koju je Kris Rok rekao na račun Džejde Pinket Smit nije bila u scenariju, ali nisu ni improvizovani poljupci, upadanje u govor pobednika, otvorene prozivke na račun kolega...

O ovima se i dan-danas priča:

Najveći blam Oskara

U jednom od najneprijatnijih trenutaka u istoriji Oskara Fej Danavej i Voren Biti su proglasili pogrešnog dobitnika. Njima je neko predao pogrešnu kovertu u kojoj je bila kartica sa napisom "La La Land", preostala od proglašenja dobitnice nagrade za najbolju žensku ulogu.

Greška je ispravljena tek pošto je veći deo ekipe filma "La La Land" preuzeo svoje nagrade.

Nažalost, svoju grešku je spoznao tek pošto se ekipa mjuzikla okupila na bini, a usledila je bolna ispravka.

Kanje Vest i Tejlor Svift (i svađa koja je trajala godinama)

Dvoje muzičara su u turbulentnim odnosima od 2009, kada je Vest prekinuo govor Tejlor Svift na dodeli MTV nagrada. Svift je tada nagrađena za najbolji ženski spot.

Oduzevši joj mikrofon, Vest je rekao da singl Bijons Single Ladies zaslužuje nagradu više nego pesma You Belong With Me Tejlor Svift.

- Tejlor Svift, pustiću te da završiš - rekao je Kanje – ova rečenica ovekovečena je u jedan od najprepoznatljivijih mimova na internetu.

– Ali Bijonse je snimila jedan od najboljih spotova svih vremena!

Tejlor je otišla sa scene u suzama sve dok je Bijonse nije pozvala da se vrati, završi govor i uživa u svojih 5 minuta.

Adel i sočna psovka

Na dodeli Gremi nagrada 2017. godine, Adel je bila zadužena da u znak sećanja na preminulog legendarnog pevača Džordža Majkla izvede njegovu pesmu "Fastlove", međutim, nije sve išlo baš kako treba.

Ona je počela da peva, ali je prekinula nastup posle 30 sekundi zbog tehničkih problema.

- Sje*ala sam, ne mogu da ponovim nastup od prošle godine - rekla je ona misleći na izvođenje “All I Ask” . Krajnji rezultat podigao je publiku na noge i dobila je višeminutne ovacije.

Niki Minaž i prozivka Majli Sajrus

Svađa Niki i Majli traje godinama, a pevačice su se prozivale i u svojim pesmama, komentarima, izjavama u medijima i konačno - na dodeli nagrada.

Tokom dodele Video Music Awards 2015. godine NIki je stupila na scenu i rekla:

- A sada o onoj ku**i koja je imala mnogo toga da kaže o meni u medijima - Majli, šta je to što valja?

Minaž je prethodno kritikovala VMA kako "cene samo žene bez oblina" i kako redovno zanemaruju crne žene. Majli je rekla kako Niki priča samo o sebi. Otuda uvreda koja se kasnije pretvorila u pravu svađu.

Go muškarac na Oskaru

Tokom dodele Oskara 1974. godine jedan nagi muškarac je uleteo u scenu pokazujući znak mira iza prezentera Dejvida Nivena.

Mim je rođen

Dok je Lejdi Gaga izlazila na scenu da primi Zlatni globus za najbolju glumicu u mini seriji i svoju rolu u "Američka horor priča", zakačila je rame Leonarda Dikaprija. Njegova reakcija postala je popularni mim.

Dala mu Oskara, ali ne i aplauz

Kada je Bri Larson predavala Kejsiju Afleku Oskara 2017. godine u kategoriji za najboljeg glumca, bila je vrlo uzdržana.

Razlog je to što su dve žene sa kojima je 2010. snimao film "I’m Still Here" podnele odvojene tužbe zbog seksualnog uznemiravanja u šta spada Kajsijevo uskakanje u krevet jedne od njih usred noći. Kada se probudila osetila je da je on dodiruje po leđima. Pri tom nije imala ideju o tome koliko dugo je ležao tu.

Aflek je naravno tvrdio da je to laž, i na kraju je, u oba slučaja uspeo da se nagodi van suda.

Bri Larson, koja već godinama pomaže žrtvama silovanja, bila je očigledno jako razočarana i odbila da mu aplaudira.

Trijumf, a onda pad

Mlada glumica Dženifer Lorens osvojila je svog prvog Oskara 2013, u kategoriji za najbolju žensku ulogu. Dvadesetdvogodišnja Dženifer je ovo prestižno priznanje dobila zahvaljujući ulozi u filmu „I u dobru i u zlu“.

Glumica je bila vidno uzbuđena prilikom proglašenja. No, kada je krenula ka bini da preuzme nagradu, dožeivela je nezgodu – saplela se o dugačku Dior haljinu koju je imala na sebi i pala na stepenice, ali je ipak dobila gromoglasan aplauz.

Nezaboravni poljubac 

Glumac Ejdrijen Brodi bio je evidentno više nego oduševljen kada je 2003. dobio nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu, u filmu " The Pianist ". Statuu mu je dodelila koleginica Hale Beri, koju je egzaltirani Ejdrijen zagrlio i iznenada strasno poljubio. Hale se na svu sreću dobro snašla i u ovoj neočekivanoj ulozi.

Pogrešna lepotica

Izbor za Miss Univerzuma 2015. obeležio je dosad neviđeni skandal za koji se pobrinuo voditelj Stiv Harvi.

Čitajući imena pratilja i pobednice, Harvi je Miss Kolumbije Ariadnu Gutierez proglasio pobednicom. Gutierez je pune dve minute slavila sa suzama u očima pre nego što je Harvi shvatio grešku - Miss Kolumbije je prva pratilja, dok je filipinska glumica i manekenka nemačkog porekla, Pia Alonzo Vurcbah postala nova Miss Univerzuma.

Lepa Ariadna je morala da 30.000 dolara vrednu krunu preda šokiranoj Miss Filipina. Iako nije uspela da sakrije suze, kasnije je izjavila kako veruje da se sve događa s razlogom i zahvalila je svima koji su joj pružali podršku.

Marlon Brando odbio svog Oskara

Čuveni Marlon Brando je 1973. za svoju ulogu mafijaškog šefa Vita Korleonea u filmu "Kum", oca likova koje su glumili Al Paćino, Džejms Kan i Džon Kazale, genijalci nove generacije, dobio Oskara za najboljeg glumca.

Ali, Brando je Oskara odbio i postao treća osoba koja je odbila prestižnu nagradu. Nije se ni pojavio na dodeli Oskara, već je poslao mladu glumicu Sačen Litlfeder. Ona se na bini pojavila u tradicionalnoj haljini američkog indijanskog plemena Apača, s dugom, crnom kosom svezanom u dva repa koja su joj padala niz ramena, i 15 stranica govora koji je napisao Brando, a u kome je upozoravala na status autohtonog stanovništva Amerike. Producenti su je opomenuli da ako ostane na bini duže od 60 sekundi biće uklonjena s nje.

Video: Šamar Vila Smita o kom bruji planeta: Zveknuo Krisa Roka na dodeli Oskara, jer mu je uvredio ženu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ја

    29. mart 2022 | 22:15

    Зашто се ово сврстава у рубрику култура???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA