Čuvena limenka ulja iz filma "Čarobnjak iz Oza" prodata za ogroman novac

Limenka za ulje iz klasičnog filma iz 1939. godine upravo je kupljena, preko aukcijske kuće Kruse GVS Auctions

  • 0
The Wizard of Oz Čarobnjak iz Oza Printskrin: Youtube/Movieclips

Više od osam decenija nakon što se pojavio na platnu, jedan od prepoznatljivijih rekvizita iz "Čarobnjaka iz Oza" prodat je na aukciji.

Limenka za ulje iz klasičnog filma iz 1939. godine upravo je kupljena, preko aukcijske kuće Kruse GVS Auctions, od strane jednog srećnog ponuđača, i to za 250.000 dolara, piše "Daily Mail".

Predviđeno je da će veoma tražena limenka dobiti oko 200 hiljada dolara, ali je na kraju donela dodatnih 50 hiljada dolara, piše "TMZ".

Rekvizit je prava limenka za ulje, a među pet limenki koje su korišćene tokom snimanja, prema stranici sa opisom proizvoda; iako su drugi stručnjaci tvrdili da ih je zapravo bilo troje.

U početku, Džek Hejli, glumac koji je igrao kultnu ulogu Limenog čoveka u "Čarobnjaka iz Oza", morao je da ponese kući limenku ulja kada se snimanje filma završi.

Nažalost, ova konkretna limenka za ulje je jedan od jedinih originalnih komada koji su ostali od kultnog kostima Limenog čoveka, pošto je ostatak odeće nestao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA