≫ 

Džordž R. R. Martin ima novosti o serijama čija radnja prethodi "Igri prestola". Spomenuo i "Vetrove zime"

Vraćamo se u Vesteros i Esos kroz još najmanje 5 serija

  • 0
George R. R. Martin, Džordž R. Martin, vetrovi zime, winds of winter Foto: Promo, AP/Tanjug

PisacDžordž R. R. Martin je početkom marta objavio važne novosti o predstojećim projektima koji se bave dešavanjima pre „Igre prestola“ i otkrio njihove nazive.

Pored toga, Martin je pomenuo kako napreduje na dugoočekivanom romanu „Vetrovi zime“ i dao svoj sud o prvim scenama iz serije pod nazivom „Kuća zmaja“.

Serija o legendarnoj dornskoj ratnici-kraljici Nimeriji je u pripremi i još uvek nosi naziv "Ten Thousand Ships" ("Deset hiljada brodova"), sa Amandom Segel kao glavnom producentkinjom. Martin je rekao da mu je dostavila nekoliko idejnih rešenja.

Arja Stark, Mejsi Vilijams, Igra prestola, Game of Thrones Foto: Helen Sloan/HBO

Serija o Kornisu Velarionu, čuvenom istraživaču i trgovcu, u razvojnoj fazi je fazi, pod nazivom koji je iz "Nine Voyages" ("Devet putovanja") promenjen u "The Sea Snake" ("Morska zmija").

- Nismo želeli da dve serije u imenu sadrže brojeve - naveo je Martin.

Bruno Heler je producent ove serije.

Seriju pod nazivom "The Dunk and Egg" ("Dank i Jaje"), koja se zasniva na Martinovim novelama o lutajućem vitezu i mladom Egonu V Targarjenu, producira Stiv Konrad.

Remzi Bolton, igra prestola Foto: HBO/Helen Sloan

- Rešen je da napravi vernu adaptaciju priča, što je upravo ono što ja želim; veoma su mi dragi ti likovi i priče - rekao je Martin.

U prvoj sezoni biće prerađena prva novela "Vitez lutalica". Finalno ime projekta i dalje je neizvesno, ali verovatno će biti „Vitez lutalica“ ili „Vitez sedam kraljevstava“. Martin ima želju da napiše još ovakvih novela kako bi potpomogao seriju (pod pretpostavkom da dobije zeleno svetlo)

U opticaju je i animirana serija čija se radnja odigrava u zemlji Ji Ti, za koju je Martin potvrdio da je nadahnuta Kinom. Pisac navodi da je naziv radne verzije" The Golden Empire" ("Zlatno carstvo"), ali još ne sme da otkrije ko je scenarista.

Na temu „Kuće zmaja“, koja na male ekrane stiže ove godine, pisac i izvršni producent je rekao:

- Svidelo mi se ono što sam video. Želim još.

Martin kaže da je „veoma“ uključen u proces – „vrlo, vrlo uključen u proces nastanka svake nove serije“.

Kako priznaje, to je jedan od razloga što je prošle godine sporo napredovao sa „Vetrovima zime“.

- Na ’Vetrovima’ sam dosta radio 2020. godine, ali manje u 2021... što ne znači da nisam uopšte. Svet "Pesme leda i vatre" je moj prioritet i tako će biti dok se priča ne završi... Još jednom ću ponoviti: da, još uvek radim na ’Vetrovima zime’.

(Teleraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA