Film "Betmen" u distribuciji Blitz-a oborio sve rekorde i ostvario preko 100.000 gledalaca u Srbiji

Mračan i moćan ep

  • 0
Film "Betmen" Foto: Promo

Pre 83 godine, Bob Kejn i Bil Finger stvorili su superheroja, mračnog viteza, nemilosrdnog osvetnika. Na 83. godišnjicu, film Betmen, studija Warner Bros. i u distribuciji Blitz filma, u Srbiji je pogledalo preko 100.000 gledalaca i time je film postao najgledaniji iz franšize o mračnom vitezu svih vremena u Srbiji!

Bioskopima, ali i gledaocima širom Srbije bio je potreban heroj i dobili su ga u velikoj meri. Izvanredne kritike koje je film dobio, i od kritike i od samih gledalaca, govore da je novi Betmen mračan i moćan ep, anđeo osvete, kojem zasigurno možemo prilepiti epitet jednog od najboljih kinematografskih iskustava superherojskog filma.

Reditelj Met Rivs okrenuo je priču u potpuno drugom smeru. Stvorio je noar fim, naelektrisan spektakl, stripovskog lika, koji je zasnovan na stvarnim, emotivnim ulogama, koje ga primoravaju da preispita svoju istoriju i da se suoči sa svojom svrhom; to i publiku tera da preispita svoje sopstvene stavove. U Rivsovom Betmenu sve je živo i novo i oduzima dah. A Robert Patinson, kao Brus Vejn, gladan je da istraži čudne, mračne instinkte ove figure.

Pored Roberta Patinsona, ostatak ekipe čini poznata Gotamova postavka čije uloge nose Zoi Kravic kao Selina Kajl; Pol Dejno kao Edvard Našton; Džefri Rajt kao Džejms Gordon; Džon Turturo kao Karmajn Falkone; Piter Sarsgard kao okružni tužilac Gil Kolson; te Bari Kogan, Džejmi Loson, Endi Serkis kao Alfred; i Kolin Farel kao Osvald Koblpot Pingvin.

Scenaristi filma su Met Rivs i Piter Kreg. Rivs i Dilan Klark su producenti, zajedno sa Simonom Emanuelom, Majklom E. Uslanom, Volterom Hamadaom i Šantal Nong Vo.

BETMEN u distribuciji Blitza, možete i dalje pogledati u bioskopima, a ulaznice možete kupiti online ili na blagajnama bioskopa.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA