≫ 

Preminuo glumac iz serije "Tajne vinove loze"

Studirao je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Bore Draškovića

  • 4
Bojan Lazarov Printskrin: Pink TV

Pozorišni, filmski, televizijski i glasovni glumac, Bojan Lazarov, preminuo je danas u Beogradu u 50. godini, saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

Diplomirao je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Bora Draškovića. Od 1996. godine igrao je u pozorištu, na filmu i televiziji. Bio je stalni član Malog pozorišta "Duško Radović" u Beogradu.

Na scenama Jugoslovenskog dramskog pozorišta bio je Doktor Ružić (Pučina), Franciskus (Mnogo buke ni oko čega), Pandur (Vrat od stakla), Živojin Jevtić (Pod žrvnjem); Stranac/Sluga/Oels (Iz junačkog života građanstva), Trudoljubov (Zapisi iz podzemlja), Lucio (Drama o Mirjani i ovima oko nje), Kolja (Švabica), Sveštenik (Fedrina ljubav), Gostioničar/Opštinski delovođa/Starac (Zamak), Sluga/Grobar (Hamlet).

Ostvario je više od 40 uloga u pozorištima u Beogradu i u somborskom Narodnom pozorištu, u kojem je kao član proveo nekoliko sezona po završetku studija.

Sarađivao s većinom značajnih reditelja na ovim prostorima.

Igrao je u filmovima "Vikend s ćaletom", "Smrt čoveka na Balkanu", "Beogradski fantom", "Klopka"... i u televizijskim serijama "Državni službenik", "Tajna vinove loze", "Jutro će promeniti sve", "Urgentni centar"...

Video: ŠTA JE NA PROGRAMU RTS: Pregledavanje za sredu, 23. mart 2022. godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA