≫ 

Kako se snimao nastavak "Top Gana": Tom Kruz je osmislio vazduhoplovnu obuku za sve glumce

- Svi su mislili da je nemoguće da glumci zaista budu u avionu, ali to je poklon koji nam je Tom dao - rekao je glumac Glen Pauel

  • 1
Tom Kruz, Top gan Tom Kruz u filmu "Top gan" / Printskrin: Youtube/Paramount

Tom Kruz i ostali glumci filma "Top Gun: Maverick", nastavka legendarnog "Top Gana" iz 1986. godine, razgovarali su o različitim elementima svog trenažnog procesa za potrebe ovog ostvarenja.

- Nisam bio spreman da napravim nastavak dok nismo imali posebnu priču vrednu nastavka - rekao je Tom Kruz, koji je takođe primetio da su on i njegovi saradnici odustajali od rada na nastavku sve dok, kako kaže, "tehnologija nije evoluirala kako bismo mogli dublje da uđemo u iskustvo pilota borbenog aviona“.

Producent Džeri Brukhajmer je takođe prokomentarisao kako je originalni "Top Gan" iz 1986. godine ostavio ozbiljan utisak na mnoge svoje gledaoce.

Napomenuo je da je prvi film postao nešto što je promenilo generaciju.

- Avijacione sekvence su morale biti stvarne. Dakle, naši glumci su prošli kroz tri meseca napornog treninga - rekao je producent

Kruz je istakao intenzivnu obuku koju su glumci filma prošli tokom procesa proizvodnje projekta.

- Radili smo sa mornaricom i školom Top Gun da formulišemo kako da praktično gađamo, jer ako ćemo to da uradimo, letećemo na F-18 - rekao je glumac

U jednom trenutku, nekoliko članova glumačke ekipe je viđeno kako rade sa pripadnicima mornarice tokom vežbi na vodi u kojima su glumci stavljani u rotirajući uređaj i držani pod vodom.

- Mornarica kaže: "Ako se katapultirate, morate biti u stanju da preživite u vodi". Tako da smo morali da prođemo kroz taj izazovni podvodni program - rekao je Tom Kruz.

Top Gun 2 Top Gan Tom Kruz u filmu "Top Gun: Maverick" Printskrin: Youtube/Paramount Pictures

Nekoliko glumaca je prikazano u snimku kako su potopljeni dok su prolazili kroz lažnu sesiju podvodne evakuacije.

- Intenzivno je. Preokrenuti ste, izvrnuti i morate pokušati da izađete - rekao je član glumačke ekipe Greg Tarzan Dejvis.

Glumica Monika Barbaro je takođe govorila o tome kako je Kruz usvojio praktičan metod za pripremu glumaca za njihove uloge u filmu.

- Tom osmislio ovu sveobuhvatnu vazduhoplovnu obuku za sve glumce - rekla je glumica.

Kruz je izjavio da je članove glumačke ekipe naterao da započnu svoje vežbe letenja letenjem jednomotornim avionima "kako bi izgradili svoju prostornu svest unutar aviona."

Reditelj Džozef Kosinski je potom primetio da su glumci takođe bili zaduženi da sami sebe snimaju tokom letenja.

- Glumci su takođe morali da nauče kako da pokreću kamere, jer kada su u avionu, morali su sami sebe da režiraju - rekao je režiser, a prenosi "Daily Mail".

Glumac Glen Pauel je prokomentarisao da je Kruz želeo da od svih pred kamerama izvuče najbolje performanse koje je mogao, iako je tražio od članova da upravljaju avionima i glume u isto vreme.

- Svi su mislili da je nemoguće da glumci zaista budu u avionu, ali to je poklon koji nam je Tom dao - rekao je Pauel.

Glumac Džej Elis, inače nevenčani suprug Nine Seničar, je opisao projekat kao "definitivno najneverovatniju stvar koju je ikada uradio".

- Ceo trening nas je sto posto pripremio - rekao je glumac.

Sam Tom Kruz je posle svega bio veoma zadovoljan.

- Veoma sam ponosan na ono što smo svi postigli. Svaki od njih je izuzetan - rekao je glumac.

Pogledajte trejler za film "Top Gun: Maverick":

Video: Još jedna dipfejk animacija Toma Kruza koja koja ledi krv u žilama: Ne razlikuje se od realnosti!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA