≫ 

Holivudski scenarista otkrio zašto likovi u filmovima nikad ne kažu jednu reč posle telefoniranja

Majkl Džamin, scenarista je i producent sa višedecenijskim iskustvom objasnio je zašto

  • 0
Holivud Hollywood Goodbye pozdrav telefon scenarista Michael Jamin Foto-montaža: Shutterstock, Tiktok/michaeljaminwriter

Ako ste ikada primetili da TV likovi nikada ne kažu "zbogom" kada koristite telefon, niste jedini.

U stvari, pitanje je toliko uobičajeno. Majkl Džamin, scenarista je i producent sa višedecenijskim iskustvom u serijam kao što su "King of the Hill", "Wilfred" i "Maron" odgonetnuo je zašto.

On je sve objasnio u svom novom TikTok snimku zašto likovi u TV serijama i filmovima nikada ne završavaju telefonske pozive kao što to ljudi rade u stvarnom životu, piše "Yahoo".

Kako je Džamin naveo, redovi poput "zbogom" su ono što pisci nazivaju "koža za cipele".

- "Koža cipela" mogla bi da učini da se scena oseća realističnije. Ali to ne čini scenu zabavnijom - naveo je Džamin i navodi da se "zbogom" izbacuje zbog skraćivanja epizode.

Kako je objasnio, većina TV mreža je izuzetno stroga oko toga koliko epizoda serije može da bude dugačka. Tako da kreatori serija obično snimaju nekoliko minuta dodatnih snimaka, znajući da će na kraju smanjiti epizodu.

- Neće svaka scena biti sjajna. Želimo da imamo slobodu da skratimo i malo ubrzamo (epizodu) - rekao je Džamin.

Majkl Džamin Printskrin: TikTok/@michaeljaminwriter

Tokom tog procesa, "koža cipela" je jedna od prvih stvari koje treba da se odu. U određenom trenutku, kaže Džamin, ovaj stil uređivanja utiče i na proces pisanja.

- Na kraju ćete doći do tačke kada čak ni ne pišete 'zbogom' u scenario, znajući iz iskustva da ćete ga tek kasnije preseći - naveo je Džamin.

Pogledajte snimak gde sve ovo objašnjava:

@michaeljaminwriter #stitch with @scottpropandroll #screenwritingtips #tvwriting #screenwritingtiktok #screenwritingadvice #screenwritingcommunity #tvwriter #screenwriter ♬ original sound - Michael Jamin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA