≫ 

Bredli Kuper totalno neprepoznatljiv u novoj ulozi: Glumi slavnog kompozitora

Netfliks je na društvenim mrežama objavio fotografije sa snimanja ovog ostvarenja

  • 0
Oskar, ručak Foto: Tanjug/AP/Jordan Strauss/Invision

Bredlija Kupera gledaćemo u novom Netfliksovom ostvarenju pod nazivom "Maestro". U pitanju je biografski film o Leonardu Bernstajnu, poznatom američkom kompozitoru i dirigentu, kojeg će upravo glumiti poznati glumac.

Netfliks je na društvenim mrežama objavio fotografije sa snimanja ovog ostvarenja. Bredli Kuper kao Leonard Bernstajn, mora se priznati, izgleda totalno neprepoznatiljivo.

Producenti filma su Martin Skorseze, Stiven Spilberg i Tod Filips, kao i Kuper koji glumi uz Keri Maligan i Džeremija Stronga.

Leonard Bernstajn (1918-1990) je bio američki kompozitor, dirigent, autor, predavač muzike i pijanista. Bio je među prvim dirigentima rođenim i obrazovanim u Americi koji su dobili svetsko priznanje. Prema muzičkom kritičaru Donalu Henenu, on je bio "jedan od najneverovatnije talentovanih i uspešnih muzičara u američkoj istoriji", navodi se na njegovoj Wikipedia stranici na srpskom jeziku.

Njegova slava proističe iz njegovog dugog mandata muzičkog direktora Njujorške filharmonije, iz dirigovanja na koncertima sa većinom svetskih vodećih orkestara i iz njegove muzike "West Side Story", "Peter Pan", "Candide", "Wonderful Town", "On the Town", "On the Waterfront", "Mass", kao i mnogih drugih kompozicija koje uključuju tri simfonije i mnoga kamerna i solistička dela.

Bernstajn je prvi dirigent koji je dao seriju televizijskih predavanja o klasičnoj muzici, počevši od 1954. godine i koja su trajala do njegove smrti. Bio je vešt pijanista, često dirigujući pijanističke koncerte sa klavijature. Takođe je bio kritična figura u savremenom preporodu muzike Gustava Malera, kompozitora za kojeg je imao najstrastvenije interesovanje.

Kao kompozitor, pisao je u mnogim stilovima koji obuhvataju simfonijsku i orkestralnu muziku, balet, filmsku i pozorišnu muziku, horske radove, operu, kamernu muziku i komade za klavir. Mnoga njegova dela redovno se izvode širom sveta, iako se nijedno ne može porediti sa ogromnom popularnošću i kritičkim uspehom "West Side Story".

Video: Bredli Kuper i Irina Šejk u problemima, glumac izbegava jednu stvar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA