≫ 

Sergej i Stefan nagradu od kviza donirali u humaniratne svrhe: "Mislim da ovaj novac ide u prave ruke"

Konačna osvojena suma iznosila je 11.625 evra

  • 0
Kviz "Pogodi mi godine Foto: Promo UNA/Aleksandar Krstović

U poslednjoj epizodi porodičnog kviza “Pogodi mi godine” koji se emituje na Una televiziji takmičili su se poznate ličnosti - glumac Stefan Buzurović i pevač Sergej Ćetković. Osim dobre zabave, glavni cilj učestvovanja ovog dvojca bio je da osvoje što više novca u humanitarne svrhe. Njihova pozitivna enegija dala je poseban šarm i zabavnu notu ovom VIP izdanju popularnog kviza koji vodi proslavljeni glumac Andrija Kuzmanović.

Naizgled jednostavan zadatak – da precizno pogode godine šest potpunih stranaca, zadao je mnogo muka Sergeju i Stefanu. Po pravilima kviza, kada takmičari daju pogrešan odgovor, razlika između datog odgovora I stvarne starosti stranca se množi sa novčanom vrednošću te runde, I na taj način se “obara” početna nagrada od 50.000 evra. Zato je i sve veći pritisak na takmičare kako prolaze kroz runde da sačuvaju prvobitnu svotu. Uz sva ova pravila, ima još jedno vrlo važno, zabranjena je bilo kakva komunikacija između takmičara i stranaca.

Prva kandidatkinja, atraktivna brineta Isidora zbunila je malo takmičare – “Na prvi pogled divna devojka, lepo skockana” bio je prvi Sergejev komentar.

Stefan se odmah nadovezao - “Ostao sam bez daha. Ovo je vrlo nezahvalna licitacija. Vrlo je neprijatno. Meni je uvek neprijatno kada treba da pogađam godine, ponekad ujutro kad se probudim ni sam ne znam koliko godina imam”.

“Šta da je pitamo?”, zapitao se Sergej ali ga je Stefan odmah ispravio: “Ne smemo da razgovaramo sa strancima”. Iako su bili veoma blizu, pogrešili su za dve godine što je smanjilo početnu nagradu za dve hiljade evra.

Drugi učesnik, ozbiljni bodybuilder Miroslav stavio je takmičare na dodatne muke. Odmeravali su Sergej i Stefan bojažljivo drugog stanca, besprekorne i mišićave građe i pogrešili su neznatno, ponovo dve godine ali je i taj mali promašaj dodatno umanjio iznos nagrade.

Tenzija je tek porasla kod trećeg stranca, starijeg gospodina Milutina za kojeg niko nikada ne bi pogodio da ima 80 godina. Odličnog držanja i besprekorne linije, treći stranac je sve u studiju ostavio u čudu kada je saopštio svoje godine. I četvrta učesnica, domaćica Vesna je svojim izgledom zavarala takmičare koji su ovog puta promašili za tri godine. Potpuni haos je nastao kada je ušao peti učesnik, stranac u punom smislu te reči, Džan Gar, azijatskog porekla. Gotovo je nemoguće bilo doći do preciznog pogotka ali Sergej i pronicljivi Stefan uspeli su da promaše za samo tri godine.

U finalnoj rundi, Stefan i Sergej imali su zadatak da pogode precizno godine mladih bliznakinja Natalije i Julije. “Ja jesam sinoć pio, ali nisam video duplo”, našalio se Sergej. “Po očima se vidi da su deca”, zaključio je Stefan. Uspeli su iz drugog pokušaja da pogode da mlade sestre imaju 19 godina.

Konačna osvojena suma iznosila je 11.625 evra. Sergej i Stefan jednoglasno su odlučili da osvojenu nagradu poklone udruženju roditelja dece obolele od malignih i drugih retkih bolesti “Zvončica” u Beogradu. “Mislim da ovaj novac ide u prave ruke i da će biti iskorišćen na najbolji način”, rekao je Stefan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA