≫ 

"Nisam hteo to da uradim, ali...": Kostimograf objasnio zašto kostim Betmena ima bradavice

"Sa odelom Vala Kilmera u filmu "Batman Forever", bradavice su bile jedna od onih stvari koje sam dodao", počeo je priču kostimograf Hoze Fernandez

  • 1
Michael Keaton, Batman Majkl Kiton u filmu "Povratak Betmena" (1992) / Printskrin: YouTube/Flashback FM

Kostimograf filmova "Batman Forever" i "Batman & Robin" Hoze Fernandez pričao je o tome kako je odlučeno da se Betmenovom kostimu nađu gumene bradavice.

"Sa odelom Vala Kilmera u filmu "Batman Forever", bradavice su bile jedna od onih stvari koje sam dodao. Za mene to nije bio fetiš, više kao deo na rimskim oklopima - poput Centuriona.U stripovima su likovi uvek izgledali kao goli sa bojom u spreju – sve je bilo u vezi anatomije, a ja volim da forsiram anatomiju. Ne znam tačno gde mi je tada bila glava, ali toga se sećam. I tako, dodao sam bradavice. Nisam imao pojma da će se na kraju da će se brujati o ovome." rekao je Fernandez u intervjuu za "Mel Magazine".

Upitan zašto misli da su bradavice toliko ismejane u filmu "Batman & Robin", ali ne i u filmu "Batman Forever", rekao je: "Pa, u prvom, one su bile samo mala mrvica gline. Bilo je suptilno... Ali u filmu "Batman & Robin", Džoel Šumaher je voleo bradavice, pa je rekao: ’Hajde da ih pokažemo. Šumaher je želeo da se naoštre. One su takođe bili zaokružene, i sa spoljašnje i unutrašnje strane - sve je to bilo obeležje odela Betmena."

"Nisam hteo to da uradim, ali je šef hteo, pa smo ih (bradavice) izoštrili, zaokružili i sve je postalo smešno.“, naveo je Fernandez.

Na pitanje zašto Betgirl kostim nije imao bradavice, on je odgovorio: "Sa Ališom Silverstoun (koja je glumila lik Betgil), želeli su i bradavice na njoj. Rekli su: :Ako momci imaju bradavice (Betmen i Robin), i devojke treba da imaju bradavice.Nakon što sam vajao kostim, svi su shvatili, možda i ne. Bilo je malo nepristojno, pa smo skinuli bradavice.", prenosi NME.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA