≫ 

Netfliksova doku-serija o poligamnom kultu izazvala burne reakcije: "Muka mi je, ovo je traumatično gledati"

Netfliksov novi dokumentarac fokusira se na Džefsa, kojeg su sledbenici kulta nazvali "prorokom"

  • 0
Keep Sweet Pray and Obey Netfliks serija Printskrin: Youtube/Netflix

Gledaoci su ostali "traumatizovani" novom Netfliksovom dokumentarnom serijom "Keep Sweet: Pray & Obey". Kriminalistička serija snimljena po istinitoj priči vodi gledaoce u verski kult poznat kao Fundamentalistička crkva Isusa Hrista svetaca poslednjih dana (FLDS).

"Keep Sweet: Pray & Obey" uključuje mučne izveštaje žena koje je indoktrinirao vođa kulta Voren Džefs, a koje su bile podvrgnute prisilnom braku i trudnoći.

Netfliksov novi dokumentarac fokusira se na Džefsa, kojeg su sledbenici kulta nazvali "prorokom". Navodno, Džefs je imao 78 žena, od kojih su 24 bile maloletne.

On je 2011. godine osuđen po dve tačke optužnice za seksualno zlostavljanje dece.

Kult se odvojio od mormonske crkve tridesetih godina prošlog veka i njeni članovi su nastavili praktikovati poligamiju, a nametnuli su stroga pravila ženskim članovima kulta.

Ne samo da su žene morale da se oblače na određeni način, već su morale da se mole svaki sat, a poruka "moli se i poslušaj" je čak ispisana na zgradama.

Ako bi žena odbila brak, bila bi izbačena iz kulta bez ikakvih sredstava, poput novca, i nulte podrške drugih članova.

Džefsov ranč nalazio se u zapadnom Teksasu i bio je pretresen 2008. godine, što je rezultiralo da je 12 muškaraca optuženo za zlostavljanje dece.

Warren Jeffs Foto: Profimedia/POOL/AFP

U SAD-u, kult FLDS je zapravo klasifikovan kao mrzilačka grupa zbog Džefsovih rasističkih stavova. Dok je on bio zadužen za kult počeli su da se pojavljuju izveštaji o silovanjima i zlostavljanjima dece mlađe od 12 godina.

Nakon što su odgledali "Keep Sweet: Pray and Obey", gledaoci su požurili na Twitter kako bi izrazili šok zbog onoga čemu su upravo svedočili, piše Klix.

"Upravo sam gledala 'Keep Sweet: Pray & Obey'. Muka mi je, ovo je bilo tako traumatično gledati", jedan je u nizu komentara.

"Pogledao sam 20 minuta dokumentarne serije 'Keep Sweet: Pray & Obey' i osećam se loše, ovi ljudi zaslužuju pakao", pisalo je u drugom.

U mnogim recenzijama je istaknuto kako su se nakon gledanja osećali fizički loše: "Tako odvratno, zlostavljanje dece u ime Boga".

Video: Privodi se kraju snimanje serijala o srpskom kulturnom nasleđu na KiM

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA