Kralj rokenrola je stigao u bioskope: "Elvis"

Dugoočekivani filmski spektakl privukao je zaljubljenike u život i delo jedne od najuticajnijih ličnosti 20. veka

  • 4
Pretpremijera filma "Elvis" Foto: Belkiša Abdulović

Filmski bogata godina do sada nam je već donela brojne i dugoočekivane blokbastere zbog kojih su bioskopske dvorane postale omiljena odredišta različitih generacija. No, jučerašnje veče na ekskluzivnoj projekciji u beogradskom CineStar 4DX bioskopu u Ada Mallu obeležio je dolazak najvećeg među najvećima, kralja rock'n'rolla, Elvisa Prislija.

Ako ste gledali Top Gan: Maverik u društvu još jedne generacije, ovo je definitivno film koji takođe morate da pogledate u bioskopu zajedno – ovakvi filmovi hrane dušu, spajaju naizgled nespojive naraštaje koje imaju toliko toga sličnog i pružaju neponovljivo iskustvo velikog platna. Interes o životu i delu zvezde koja je napravila revoluciju u svetu muzike ne jenjava ni danas, a popularnost istog je i dalje prisutna na globalnom nivou. Večni hitovi, unikatni plesni pokreti, originalna frizura, personalizovani kostimi i neizostavni Kadilak, samo su deo onoga po čemu se kralj razlikovao od ostalih.

Pretpremijera filma ELVIS studija Warner Bros. održana je 22. juna u bioskopima u Srbiji. Posebnu pažanju privukla je ekskluzivna projekcija filma i rooftop party u CineStar 4DX bioskopu u Ada Mallu, gde se pojavio veliki broj VIP zvanica iz javnog života Beograda, među kojima su bili, između ostalih: pevačice Lena Kovačević, Ivana Jajčanin Naiva, Maja Louis; glumac Ivan Jevtović, slikar Uroš Đurić, muzičar Nenad Marić - Kralj Čačka, modni dizajner i voditelj Boško Jakovljević, dizajnerka Marija Tarlać, modni dvojac MATES, urednica časopisa Elle Teodora Bogdanović, TV lica Jelena Gajšek, Aida Đedović, Duška Vučinić, kao i brojni urednici, novinari i influenseri.

-Ostin Batler je potpuno neverovatan i stvarno ljudima baš od srca savetujem da pogledaju film, bilo da se bave umetnošću ili ne, ovo je opšte obrazovanje – izjavila je Lena Kovačević.

-Toliko je verodostojno prenet život Elvisa Prislija – dodaje Teodora Bogdanović, urednica Elle-a

-Kada kažemo Elvis Prisli, to je esencija svega što je nastajalo kasnije iz toga - jedan je od komentara.

-Film u potpunosti prenosi Elvisovu čaroliju – Jelena Gajšek, TV lice

-Ovo je najbolji performans glume i filmske umetnosti u ovoj filmskoj godini - samo su neki od komentara posetilaca sa sinoćne projekcije filma.

Nakon projekcije okupljeni su uživali na rooftop žurci, koju smo organizovali u saradnji sa Naxi radiom na terasi koja pruža sjajan pogled na Beograd, uz plesnu tačku grupe "Swing ’n’ roll" , dok je za veselu i razigranu atmosferu bila zadužena DJ Miss Millie. Za slatki zalogaj su se pobrinuli sjajni poslastičarski umetnici iz Home Made Company.

Muzičko dramska biografija 'Elvis' u distribuciji Blitza prati život i muziku jedinstvenog i neponovljivog kralja rock'n'rolla, Elvisa Prislija, čiji život nije bio nimalo jednostavan i bajan. U fokusu filma je komplikovan i turbulentan odnos s menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom. Priča duboko zadire u složenu dinamiku njihovog odnosa koja se protezala kroz 20 godina, tačnije od Elvisovog uspona pa sve do vrhunca njegove svetske slave. Osim toga, prikazana je i fatalna ljubav sa Prisilom, koja je gledanje filma u Kanu baš kao i cela Elvisova porodica, doživela izuzetno emotivno.

Za moderan pogled na muzičku legendu zaslužni su za nagradu Oscar® nominovani reditelj Baz Lurman i studio Warner Bros Pictures. Ulogu Elvisa oživeo je Ostin Batler, a oskarovac Tom Henks menadžera Toma Parkera. Izvrsne kritike struke i publike, sjajna glumačka postava i 12-minutne ovacije publike na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu dovoljno su dobar razlog da se zaputite u najbliži bioskop i uživate u priči o muzičkoj ikoni, koja kroz svoju muziku živi i danas.

Ovo nije povratak u istoriju, ovo je priča o Elvisu ispričana na najmoderniji mogući način kroz neverovatan soundtrack na kom su učestvovali neka od najpopularnijih imena svetske muzičke scene – Dodža Ket, Tame Impala, Kanje Vest i Diplo, Kris Isak, Eminem, Måneskin i mnogi drugi… Imate osećaj da uranjate u sredinu 20. veka, skačući s vrha top lista 21. veka i vraćajući se nazad po još – a to putovanje traje preko 2 sata i 30 minuta.

Svoju ulaznicu za filmski spektakl možete kupiti online ili fizički na blagajnama bioskopa.

Let's rock!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Magija

    23. jun 2022 | 19:16

    Anđeoski glas lepota sve je to elvis prisli King forever kralj zauvek...

  • Forever

    23. jun 2022 | 19:12

    Šta reći elvis prisli najveći svih vremena i za sva vremena kralj zauvek...

  • King

    23. jun 2022 | 19:09

    Najbolji pevač svih vremena glas harizma nastupi božanstven glas kralj elvis....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA