"Mislim da imam najbolju ulogu od svih": Rale Milenković o nastavku "Složne braće" i Andriji Kuzmanoviću

Radoslav Rale Milenković igra u seriji reditelja Milorada Milinkovića i autora dr Neleta Karajlića lik Slavka Brđanina

  • 0
Snimanje treće sezone serije "Složna braća" Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Radoslava Raleta Milenkovića gledaćemo u nastavku "Složne braće", a u ovoj seriji će glumiti lik Slavka Brđanina, koji blisko sarađuje sa Giletom, kojeg glumi Andrija Kuzmanović.

Poznati glumac je otvorio dušu o ovom ostvarenju reditelja Milorada Milinkovića i autora dr Neleta Karajlića.

Na početku se dotakao svog lika.

- Ima jedno ludilo, sigurno jedan progresivni pravac, u skladu sa svim ostalim likovima i, zapravo, u toj nekoj sinergiji balkanskog načina poimanja stvari, biznisa, dilova, istorije predrasuda, mitomanije i svega ostalog.  Zapravo, kao  i uvek, kada je takav intenzitet u kojem se živi, to zapravo samo raskrinkava sve ono što je u čoveku loše i svaka niska namera, svaka podlost biva kažnjeno, što je i mehanizam komedije... Prikazujući ta izobličenja, sve te tamne strane, Nele u scenariju, ali i mi (glumci), pokušavamo da učinimo smešnim, da te autsajdere, koji visoko misle o sebi, učinimo prepoznatljivim, istim kao što su svi ljudi oko nas, kao što smo mi sami - rekao je Radoslav Milenković.

Složna braća Foto: Telegraf

Rale kaže da se njegov lik neće prilagoditi novoj tehnologiji.

- Istrajavam borbu za analognim - rekao je glumac kroz smeh.

Rale se potom vratio na likove iz serije "Složna braća"

- Mi se smejemo sebi, jer mi prepoznajemo sebe. Ne doslovno, ovo ipak ima crtu apsurda i jednog izoštrenog, skoro nadrealnog načina, stila, žanra, ali sama suština, priča, karakteri, situacije su kao one svih naših savremenika. Crna komedija, zapravo. Ona ima znatnu dozu apsurda, što Neleta vraća u mladost i u "Top listu nadrealista", ono što je njegov pogled na svet - rekao je glumac.

Rale je naveo da u seriji ima najbolju ulogu.

- Ja bih bio onaj koji sam, Brđanin. Mislim da imam najbolju ulogu od svih. Jako mi je jasno ko je taj čovek. Mislim, znam takve ljude, znam i mesto odakle je... Vrlo mi je jasan i potpuno ga razumem. Kada bih mogao da živim kao on, ja bih probao. Nije to loše  - rekao je glumac.

Rale navodi da može glumac da se razmaše u komediji.

- Može da se razmaše. To je pitanje sinergije karaktera. Meni jako prija (da igram komediju), ja sam ljubitelj. U ovom našem slučaju, svi smo se dobro našli, i reditelj Milinković, i Nele je sa nama na snimanju. Nije sve dozvoljeno, ali sve što može da unapredi, svaka naša ideja, predlog je dobrodošao. Zabavljamo se, taj scenario pokušavamo da učinom neverovatnim, ali mogućim - rekao je glumac.

Na kraju, dotakao se saradnje sa Andrijom Kuzmanovićem.

- Andrija je moj brat. Mi smo postali burazi u seriji, a i u životu. On je jedan fantastičan glumac. Mi smo zajedno radili, kada je bio jako mlad, "Jagodiće", on je igrao jednu divnu ulogu, tad smo se sreli.  Posle sam gledao to što je radio, volimo se, družimo se, pazimo se - rekao je Rale.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA