≫ 

Umro tvorac jednog od najpopularnijih crtaća na svetu

Kazuki Takahaši je 1996. godine objavio seriju Yu-Gi-Oh

  • 0
Yu-Gi-Oh Printskrin: Youtube/Official Yu-Gi-Oh!

Manga umetnik Kazuki Takahaši, najpoznatiji kao tvorac crtane serije Yu-Gi-Oh (i popularne kartaške igre na kojoj je zasnovana), je preminuo, javljaju japanski mediji.

Kako prenosi NHK, putem priče na engleskom jeziku u Japan Timesu, telo je "pronađeno kako pluta dok je nosilo opremu za ronjenje u vodama kod Naga, prefektura Okinava, u sredu ujutro". Zvaničnici japanske obalske straže potvrdili su u četvrtak da je telo pripadalo Takahašiju i da trenutno "istražuju uzrok smrti".

Kazuki je započeo svoju manga karijeru 1982. i narednih 14 godina se borio da postigne uspeh sa naslovima kao što su "Fighting Hawk" i "Tennenshoku Danji Burai". Međutim, 1996. je objavio Yu-Gi-Oh—seriju o ljudima koji se bore sa magičnim kartama—a ostalo je bila istorija.

Pored kreiranja mange, Takahaši — koji je imao određenog iskustva u dizajnu igara — takođe je dizajnirao kartaške igre (prvobitno nazvane Magic & Wizards, ali je kasnije promenjena u Duel Monsters) koja se nalazi u samoj seriji, koja je nakon popularnog zahteva je prvi put objavljena 1999. kao stvarna igra sa kartama u Japanu od strane Konamija i doživela je uspeh. Serija je u Americi objavljena 2002. godine, a i danas je popularna širom sveta.

Pored manga serije (koja je sada prodata u desetinama miliona primeraka) i kartaške igre (koja je prodata na desetine milijardi karata), Yu-Gi-Oh je takođe inspirisao niz drugih dugotrajnih animiranih serija , veliki broj filmova, izdanja knjiga i, naravno, adaptacije video igrica. Najnovija Yu-Gi-Oh igrica, Master Duel, objavljena ranije 2022. za PC, Switch, Xbox i PlayStation, u jednom trenutku je privukla preko 200.000 istovremenih igrača samo na Steam-u, piše kotaku.com.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA