Horor koji se snimao u Srbiji dobio je glavnu nagradu na korejskom festivalu fantastike

Film je doneu reditelju Goranu Stolevskom nagradu za "režisere vredne pažnje" na Festivalu u Palm Springsu ranije ove godine

  • 0
Film “You wont be alone” Printskrin: Youtube/Focus Features

Horor "You Won't Be Alone" koji je sniman u Srbiji, tačnije na Staroj Planini, dobio je glavnu nagradu korejskog Međunarodnog festivala fantastičnog filma u Bučonu, u Južnoj Koreji, piše Euronews.

Film je doneu reditelju Goranu Stolevskom nagradu za "režisere vredne pažnje" na Festivalu u Palm Springsu ranije ove godine, a prikazan je i na prestižnom Sandens festivalu.

- Ovaj film je fenomenalan pokušaj da se osnove čovečanstva interpretiraju kroz sredstva žanra koristeći izolovana bića pozajmljena iz narodnih priča uz dodatak misterije. ovo remek-delo ističe se izvanrednom režijom i pametnim pristupom izvlačenja empatije iz ambisa ljudske psihologije - saopštio je žiri festivala, a preneo Variety.

Kako je izjavio Džonatan Ingliš iz Balkanic media, u konkurenciji preko 100 sela iz cele Srbije, odluka je pala na Pokrevenik koji je bio ključna lokacija za film.

-To je izuzetno mesto sa velikim brojem očuvanih starih kuća sa kamenim krovovima i prelepom prirodom. Naišli smo na izuzetnu saradnju od strane predsednika MZ Pokrevenik Slavoljuba Kostadinovića i sa porodicama koje žive u selu-kazao je Ingliš.

Producenti filma su u svom saopštenju zaključili da u Srbiji postoje mnoge sjajne lokacije za snimanje filmova, poput Stare planine, pa ovaj film nema samo ekonomsku vrednost, već i ekološku, filantropsku i promotivnu za Staru planinu i Srbij, pišu pirotskevesti.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA