≫ 

Umro Pol Sorvino

Njegov PR rekao je da je on preminuo danas ujutru prirodnom smrću

  • 4
Paul Pol Sorvino Foto: Tanjug/AP

Poznati glumac Pol Sorvino, koji se proslavio u akcionim filmovima "Goodfellas" i "Law & Order" preminuo je u 83. godini.

Njegov PR rekao je da je on preminuo danas ujutru prirodnom smrću.

- Naša srca su slomljena, nikada neće biti nekog kao što je on. On je bio ljubav mog života i jedan od najvećih umetnika koji je ikada krasio ekran i scenu - rekla je njegova supruga Di Di Sorvino.

Sorvino je u svojoj 50 godina dugoj karijeri igrao veliki broj zapaženih uloga. Najpoznatiji je po ulozi Polija Sisera u filmu "Goodfellas" (prim.prev. Dobri momci) iz 1990 godine. Veliki broj pozitrivnih komentara dobio je nakon uloge Henrija Kisindžera u filmu "Nikson", kao u ostvarenju "Romeo i Julija" i "Red".

Često je glumeo i u pozorišnim predstavama i serijama, a jedna od poznatijih uloga je ona u kojoj glumi detektiva u jednoj sezoni serije "Low and order" (prim.prev. Zakon i red).

Rođen je u Bruklinu 1939. godine. Majka mu je bila nastavnica klavira, a otac je radio u fabrici odeće. Od rane mladosti zanimala da je muzika. To ga je navelo da završi Akdemiju za muziku i glumu u Njujorku.

Na Brodveju je debitovao 1964. godine ulogom u predstavi "Bajour", a prvo pojavljivanje na filmu bilo je 1970. godine u ostvarenju "Where’s Poppa?".

Iz prvog braka ima troje dece. Jedna od njih je oskarovka Mira Sorvino, a takođe je režirao i glumio u filmu koji je napisala njegova druga ćerka Amanda. U istom filmu glumio je i njegov sin Majkl.

Kada je saznao da je njegova ćerka Mira bila među ženama koje je Harvi Vajnštajn navodno seksualno uznemiravao, rekao je u jednom intervjuu da "on ne bi hodao, već bi bio u invalidskim kolicima da je ranije znao za to".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA