≫ 

"I kad umrem zovite me Bane Bumbar": Ovako je Branko Cvejić govorio o ulozi koja mu je obeležila život

- Nerviraju me čiče koje pričaju da je u njihovo vreme bilo sve bolje, ali stvarno, verujte mi, u moje vreme je bilo nekako lakše i bolje - izjavio je on

  • 0
Branko Cvejić crno bela Foto: ATA Images

Glumac Branko Cvejić umro je danas u 75. godini u Beogradu. Pre godinu dana, o ulozi koja mu je obeležila karijeru, govorio je u intervjuu za "Blic".

- Zovite me Bane Bumbar do kraja života, i kad umrem zovite me Bane Bumbar. Kakvo mi se sad čini to vreme? Nerviraju me čiče koje pričaju da je u njihovo vreme bilo sve bolje, ali stvarno, verujte mi, u moje vreme je bilo nekako lakše i bolje, nismo imali bar ovaj teror koji se zove griža savesti - rekao je pre skoro dve decenije Branko Cvejić, koga je uloga Baneta Bumbara obeležila za čitavu karijeru.

Isto mišljenje, zadržao je i 2021. U razgovoru za “Blic”, otkrio je tada da i posle toliko godina, kada gostuje sa pozorištem u zemljama regiona, gotovo svaki put od novinara dobija isto pitanje "Da li možemo da porazgovaramo o Banetu Bumbaru".

- Meni je jako drago što se generacije poistovećuju sa likom iz serije od pre 45 godina. To je stvarno zanimljivo, meni lično. Nikada nisam mogao da prepustim da u životu nikada više ne radim, nego samo da razmišljam o tome. Ja jesam živeo sa tom ulogom, jedno godinu, godinu i po dana, pre snimanja, tokom snimanja i nakon snimanja. Živeo sam život Baneta Bumbara, ali to je deo posla - rekao je on.

- Kad je prošlo, pogotovo odmah, pošto serija nije reprizirana, jer nije bilo mogućnosti za to kao sada, prva repriza je došla nakon nekoliko godina, to je polako čilelo. Međutim, kada je počela prva repriza, onda se to vratilo... Zanimljivo je da se serija, eto, 45 godina, jako popularna, i to ne samo ovde - rekao je glumac u razgovoru za "Blic", a onda je priznao zašto je serija bila popularna u čitavoj Jugoslaviji.

- Mislio sam, kako će neko da se poistoveti sa tim, jer imamo Kalemegnadn, Tašmajdan... Međutim, svako ima svoje, ako nema Kalemegdan, ima Tivoli u Ljubljani, u Zagrebu imaju Sljeme. To je zaista jugoslovenska serija. Meni je drago svaki put kad odem u Sloveniju ili Hrvatsku kad mi kažu: "Hajde da napravimo intervju o Banetu Bumbaru" - otkrio je glumac, pa izjavio kakvo je njegoov sećanje na seriju "Grlom u jagode".

- Pre neko veče, sasvim slučajno sam video na televiziji film "Jagode u grlu” koji je rađen deset godina nakon serije. Tačnije, neko mi je javio. I onda sam, posle toga, par dana, počeo da srećem razne ljude, koji su mi govorili: "Serija je bila tako divna, a on je bio tako mračan. A, sad mi je tako zanimljiv". To je toliko izuzetno dobro režiran film, da neskromno mogu da kažem, ovo je pravo majstorstvo. A samim tim, izuzetno uklopljen. Ne zna se ko je bolji, da’l muzika, da se prisetimo pokojnog Simketa, Cuneta ili režija.

Video: In memoriam Branko Cvejić: Preminuo kultni Bane Bumbar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA