≫ 

Serijal "Moja dedovina" ponovo donosi neverovatne priče

Za ovaj serijal (drugi po redu) prijavilo se preko 2.500 ljudi

  • 2
Emisija "Moja dedovina" Foto: RTS

Od 09. septembra, petkom u 21 sat na RTS1 nova sezona jednog od najgledanijih serijala u Srbiji - “Moja dedovina”

Posle serijala Zadnja kuća, Srbija u kome se govorilo o propasti srpskih sela i iseljavanju ljudi iz Srbije autor Milan Popović je od prošle godine u misiji u kojoj sa naslednicima dedovina obnavlja njihove stare babine i dedine kuće širom Srbije.

Serijal domaćinu pomaže sa 3 hiljade evra, a on ima zadatak da obezbedi ispomoć (nekadašnju srpsku mobu). Dolaze prijatelji, rođaci, komšije da pomognu da se za tri dana kući i imanju vrati stari sjaj.

Za ovaj serijal (drugi po redu) prijavilo se preko 2.500 ljudi. Za autora serijala (koji nosi poruku Nije kuća na prodaju) najvažnije je da više od polovine prijavljenih čine jako mladi ljudi:

“Pandemija korona virusa je probudila svest da je važno da imamo imanje na selu i da nam ono može biti spas i sklonište od svih nedaća. Zato je i prvi serijal prošle jeseni imao toliku gledanost. Međutim, mislim da su same epizode pokrenule i omladinu i decu da se prijave. Da im je to probudilo neku želju i strast da u ime predaka nešto urade. To nas je najviše obradovalo.”, objasnio je Milan Popović.

Od tolikog broja prijava tim je odabrao 14, za početak. Priče koje ćete gledati u novom serijalu su jako zanimljive, a svako će naći svoju omiljenu.

Serijal počinje epizodom iz sela Štitar kod Šapca. Jedan momak je sa 14 godina napustio majku, oca, dva brata i sestru i došao da pomogne babi i dedi, koji su se razboleli, da se dedovina ne ugasi.

Mnogo je priča u novom serijalu “Moja dedovina” koje će se svideti gledaocima, ali će najvažnije biti da svi upamte poruku “NIJE KUĆA NA PRODAJU” i makar na trenutak požele da obiđu napuštenu dedovinu i pokušaju da je spasu za nove generacije.

Svakog petka u 21 sat na RTS 1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja Sundric

    14. mart 2024 | 10:56

    Imam kucu u selo Katun opština Aleksinac. Nasledila sam od dede. Nisam u mogucnosti da renoviran zelja mi je da tu zivim sa mojom decom .imam troje dece jedno bolesno. Molim da mi odgovorite na koji nacin mozete mi pomoći sko je to moguće. Unapred hvala

  • Svetlana

    11. februar 2024 | 18:48

    Zanima me prijava za emisiju,,Moja dedovina,,.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA