≫ 

Helen Miren dobila je Oskara za ulogu kraljice Elizabete: Oprostila se od nje divnim rečima

Ona je vladarku igrala u filmu o tragičnoj smrti princeze Dajane

  • 0
Sylvia Syms Foto: Miramax / Everett / Profimedia

Britanska glumica, dama Helen Miren izrazila je žalost nakon smrti kraljice Elizabete II. Bakingemska palata je u četvrtak saopštila da je vladarka „umrla mirno u Balmoralu danas popodne“.

U poruci na Instagramu, Miren — koja je osvojila Oskara za ulogu kraljice Elizabete u filmu "Кraljica" iz 2006. i ponovo je glumila na sceni nekoliko puta — nazvala je pokojnog monarha „oličenjem plemstva“. Miren (77) je kraljica Elizabeta proglasila damom još 2003. godine.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Helen Mirren (@helenmirren)

- Ponosna sam što sam elizabetanka. Oplakujemo ženu, koja je, sa ili bez krune, bila oličenje plemenitosti - napisala je Miren.

"Кraljicu", film koji je donosio priču o tragičnoj smrti princeze Dajane i ponašanju kraljice Elizabete u danima nakon nje, napisao je budući tvorac Netfliksove "Krune" ("The Crown"), Peter Morgan. U drami su glumili i Džejms Кromvel kao princ Filip, Majkl Šin kao bivši premijer Velike Britanije Toni Bler, Aleks Dženings kao princ Čarls...

Кada je Miren primila Oskara za najbolju glumicu za ovu ulogu naredne godine, rekla je u svom govoru:

- Znate, već više od 50 godina, Elizabet Vindzor je zadržala svoje dostojanstvo, osećaj dužnosti i frizuru. Njena stopala čvrsto stoje na zemlji, šešir na glavi, tašna na ruci i izdržala je mnoge, mnoge oluje.

- Pozdravljam njenu hrabrost i doslednost. I zahvaljujem joj se, jer da nije bilo nje, ja sigurno ne bih bila ovde - dodala je ona.

Ovako su se Helen Miren i kraljica upoznale:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA