≫ 

Od parodija do drama koje su oduševile kraljicu: Ove glumice igrale su Elizabetu II

Tokom godina mnoge su glumice tumačile ulogu Elizabete Druge

  • 0
Kraljica Elizabeta film serija Foto: Reginald Davis/Shutterstock Editorial, Pictorial Press Ltd/Alamy/Profimedia

Vladarka koja je ispisala istoriju time što je na tronu Velike Britanije provela više od 70 godina, kraljica Elizabeta II preminula je juče u 96. godini. Od žene koja je vodila zemlju rame uz rame sa Vinstonom Čerčilom, do one koja je bila poznata po izrazitom smislu za humor, kraljica Elizabeta Druga postala je ikonična figura.

Dužnosti buduće prestolonaslednice preuzela je sa svega 18 godina, kada je tokom Drugog svetskog rata naučila kako da vozi i popravlja ambulanta kola. Sa 25, već majka dvoje dece, preuzela je ulogu kraljice sedan nezavisnih zemalja Komonvelta. Nije ni čudo što je njen neverovatni život, a naročito turbulentni period tokom 1990-ih godina, privlačio pažnju filmadžija.

Tokom godina mnoge su glumice tumačile ulogu Elizabete Druge, kako za velike, tako i male ekrane - tačnije, ona je portretisana u više od 100 filmova i serija. Dve glumice je kraljica lično proglasila damama - Helen Miren i Emu Tompson - nakon njihovih izvedbi.

Pogledajte koje su glumice tumačile britansku kraljicu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA