14 minuta dug aplauz za film "Plavuša": Ana de Armas u suzama, Bred Pit presrećan

Netflik će „Plavušu“ objaviti na striming platformi 28. septembra

  • 0
Brad Pitt, Ana de Armas Foto: Profimedia/Imagespace / Zuma Press / Profimedia

„Plavuša“ ("Blonde") Endrua Dominika premijerno je prikazana uz 14-minutne ovacije na Venecijanskom filmskom festivalu 2022. Ani de Armas, koja igra Merilin Monro, lice je blistalo od suza koje su tekle.

Pre svetske premijere filma Bred Pit, koji je među producentima filma, de Armas, reditelj Endrju Dominik, Adrijen Brodi i Džulijan Nikolson napravili su pometnju na crvenom tepihu, uglavnom zbog Pita koji se pozdravljao noseći crnu kovid masku.  Pit se iznenada pojavio u Veneciji pošto ranije tog dana nije bio prisutan na konferenciji za štampu filma.

Didi Gardner, koja je takođe među producentima „Plavuše“, takođe je bila prisutna.

Biografska drama, zasnovana na istoimenom romanu Džojs Кerol Outs, jedan je od najiščekivanijih naslova festivala zbog izbora De Armas za ulogu holivudske ikone.

Njen kolega Brodi je takođe prolila nekoliko suza. Pit je bio vidno zadovoljan.

„Plavuša“ ponovo opisuje život Monroe, od njenog turbulentnog detinjstva kao Norme Džin, preko uspona do svetske slave. U sporednim ulogama su Bobi Кanavale, Brodi, Nikolson, Кsavijer Semjuel i Evan Vilijams. Film je debitovao u glavnoj konkurenciji na Venecijanskom filmskom festivalu.

Uoči svetske premijere, „Plavuša“ je dobila kritike gledalaca na društvenim mrežama zbog izbora De Armas. Gledaoci su se žalili na njen naglasak u trejleru, kazavši kako je zadržala svoj kubanski akcenat i da nije kanalisala Monroin vokal.

U intervjuu za LA Times 34-godišnja glumica je izjavila:

- Analizirala sam njene facijalne ekspresije, njena usta, njene usne, način na koji je pokazivala donje zube. Nečiji glas je više od specifičnog akcenta. On jako mnogo govori o osobi.

Uz to, Ana de Armas rekla je kako veruje da je glasovno afektiranje Monroe bio izraz njenih emotivnih potreba i tuge i dodala kako je svakog dana na snimanju filma provodila 12 sati nakon čega bi još tri sata radila s učiteljem akcenta.

Netflik će „Plavušu“ objaviti na striming platformi 28. septembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA