Festival "7 veličanstvenih" od 16. do 21. oktobra u MTS dvorani

Ove godine, posle dve godine pandemije festivalu će se ponovo pridružiti i selektor Tue Stin Miler iz Danske

  • 0
Festival Foto: Promo

Festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma “7 veličanstvenih” ove godine puni svoj 18. rođendan. U prostorima MTS Dvorane publika će imati prilike da u periodu od 16. do 21. septembra uživa u čak 8 ostvarenja najbolje evropske produkcije. Sastavni program od 7 filmova ove godine dopunjen je specijalnom projekcijom.

Ove godine, posle dve godine pandemije festivalu će se ponovo pridružiti i selektor Tue Stin Miler iz Danske. Beogradskoj publici će se predstaviti većina autora, među kojima je i čuveni poljski autor Pavel Lozinski, čiji je “Film sa balkona” odabran za otvaranje.

Na zatvaranju će biti prikazan dokumentarac “Matter Out of Place” austrijskog reditelja Nikolausa Gejrhaltera, a specijalna projekcija filma “Zaborav” (2008) biće održana u znak sećanja na nedavno preminulu holandsku umetnicu Hedi Honigman.

Ovogodišnjem festivalu je pripala ekskluzivna prilika da prikaže film „Mladi Platon“, veliki dokumentaristički hit, neposredno pred njegovu američku bioskopsku premijeru. Irski proslavljeni par Niasa Ni Kinon, rediteljka, i Dejvid Rejn, producent, dolaze u Beograd samo na tri dana i odavde lete ka Njujorku gde ih čekaju bioskopske promocije i premijera.

Ostatak programa kao i sve servisne informacije o predstojećem festivalu možete pronaći na zvaničnom sajtu magnificent7festival.org kao i na Facebook profilu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA