Kreće novi Valter fest: Bogat filmski program, Petar Božović u žiriju, koncert Radeta Šerbedžije

Festival će biti održan od 22. do 25. septembra u Mladenovcu

  • 0
"Valter brani Sarajevo", Bata Živojinović "Valter brani Sarajevo" / Printskrin: YT/Klasik TV

Peti po redu filmski festival - Valter fest, koji čuva sećanje na filmskog velikana Velimira Batu Živojinovića i promoviše filmove nove srpske produkcije, održava se od 22. do 25. septembra u Mladenovcu, u organizaciji Centra za kulturu i turizam Mladenovac.

Zvanično otvaranje festivala započinje filmom “Komedija na tri sprata”, rediteljke Sandre Mitrović koja će sa filmskom ekipom prisustvovati otvaranju festivala. Otvorenim festival će najaviti naš poznati glumac Lazar Ristovski. U četiri festivalska dana posetioci će moći da pogledaju osam domaćih filmova, od kojih su neki pretremijerni.

Stručni žiri festivala (reditelj Srđan Dragojević – predsednik žirija, glumac Petar Božović i glumica Katarina Radivojević) dodeliće nagrade za najbolji film, režiju, glumca i glumicu, dok će ove godine specijalna nagrada za životno delo biti dodeljena jednom od najpoznatijih reditelja u bivšoj SFRJ, poznatih po nazivu „Praška škola“, Lordanu Zafranoviću.

Valter fest Foto: Promo

Ove godine biće dodeljena i nagrada publike.

Selektor Valter festa Dragan Jeličić i umetnički direktor festivala Branko Miloradović opredelili su se za filmove koj na najbolji način prezentuju kvalitet, kreativnost i žanrovsku raznolikost filmske produkcije u Srbiji. Tokom festivalskih dana publiku očekuje i bogat prateći program, koji će biti završen koncertom Radeta Šerbedžije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA