Anđelka Prpić glumi TV voditeljku u filmu "Ala je lep ovaj svet": "Una nije lik koji je sam po sebi komičan"

"Uspeli smo da snimimo romantičan film koji veliča i slavi ljubav i umetnost", rekla je glumica

  • 0
Anđelka Prpić

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Beogradska ljubavne komedije "Ala je lep ovaj svet" u režiji Filipa Čolovića, koja je nastala po tekstu Andreja Šepetkovskog zakazana je za 22. septembar u Mts dvorani, a jedna od glavnih glumica u filmu Anđelka Prpić bila je gošća video serijala "Tanjug Reflektor" u kojem je govorila o izazovima savladavanja uloge u tom ostavrenju.

U glavnim ulogama ovog dugo očekivanog ostavrenja našli su se Anđelka Prpić kao Una, Andrija Kuzmanović kao Bata, Nikola Pejaković kao Ljubiša, a pored njih, Andrej Šepetkovski, Anica Dobra, Branko Vidakovic, Branka Pujić, Tihomir Stanić i Andrija Milošević.

Prpić je kazala da ostvarenje "Ale je lep ovaj svet" nije tipična komedija mada ima sve elemente tog žanra.

"Uspeli smo da snimimo romantičan film koji veliča i slavi ljubav i umetnost. Za mene je osim oživljavanja lika televizijske voditeljke Unu Lazarević bio da se ne takmičim sama sa sobom. Una nije lik koji je sam po sebi komičan već je u filmu da bi uspeli da ispričamo priču kako treba i da bi pokazali kako ljubav i umetnost oplemenjuju čoveka i izvode ga na pravi put" kazala je Prpić.

Za nju nema dileme da film "Ala je lep ovaj svet" opominje da u današnjem vremenu treba da više mislimo na druge , ali i da kako je kazala " ne odustajemo od sebe".

"Film poručuje između ostalog da se ne zadovoljavamo sitnim porivima, ali i da ne mislimo da je cilj tu ispred nosa, već da pokušamo da gledamo širu sliku" kazala je Prpić.

Cenjena glumica u poslednje vreme sa uspehom igra potpuno raznorodne uloge na filmu u pozorištu i televizijskim formatima.

"Profesor Nebojša Romčević, inače moj prijatelj, naučio me je koliko je scenario važan. Biram uloge isljučivo po scenariju. Ako u scenariju nađem smisao, suštinu i žive karaktere likova koji ga čine onda se odlučujem da prihvatim ulogu. Ako je pisac dobar kao što je Andrej Šepetkovski onda nastane zanimljiv film kao što je "Ala je lep ovaj svet" kazala je Prpić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA