Dejvidu Kronenbergu počasna nagrada na festivalu u San Sebastijanu

Na festivalu se odaje počast i karijeri francuske glumice Žilijet Binoš

  • 0
David Cronenberg Foto: ANDER GILLENEA / AFP / Profimedia

Kanadskom reditelju Dejvidu Kronenbergu sinoć je uručena nagrada za životno delo na festivalu u San Sebastijanu, najprestižnijem filmskom događaju u Španiji.

- Ranije sam mislio da ako dobijete nagradu za celu karijeru, u suštini vam govore da je to dovoljno i da prestanete da snimate filmove, ali sada shvatam da zaista poručuju: nastavite da snimate filmove - rekao je Dejvid Kronenberg.

Festival je počeo u petak proslavama povodom njegove 70. godišnjice, uprkos povlačenju holivudske glumice Glen Klouz sa mesta predsednice žirija u poslednjem trenutku zbog hitnog porodičnog slučaja.

Na festivalu se odaje počast karijeri francuske glumice Žilijet Binoš, koja iza sebe ima 83 filma, i Dejvidu Kronenbergu, koji su dobili počasne nagrade, prenose španski mediji.

Nagrada je prethodno uručena i španskoj glumici Penelope Kruz za doprinos španskoj kinematografiji.

Ukupno 17 filmova takmiči se za glavnu nagradu u zvaničnoj selekciji koja je počela u petak projekcijom filma "Modelo 77" Španca Alberta Rodrigeza i traje do 24. septembra.

Festival u San Sebastijanu je četvrta velika evropska filmska gala godine, posle Kana, Venecije i Berlina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA