≫ 

Proslavljeni reditelj Dragoslav Lazić na čelu žirija 12. FEDIS festivala

Lazić je režirao brojne filmove za koje je dobijao značajne nagrade, ali je ipak najveći trag ostavio serijama "Parničari", "Muzikanti", "Ljubav na seoski način", "Građani sela Luga" i "Doktorka na selu"...

  • 0
FEDIS Foto: Promo

Predsednik Stušnog žirija 12. međunarodnog Festivala drama i serija FEDIS je proslavljeni reditelj Dragoslav Lazić.

Dragoslav Lazić je rođen  23. novembra  1936 . godine u selu Ribare, Jagodina . Završio je gimnaziju u Jagodini a Pravni fakultet i Višu filmsku školu u  Beogradu. Lazić je režirao brojne filmove za koje je dobijao značajne nagrade, ali je ipak najveći trag ostavio serijama "Parničari", "Muzikanti", "Ljubav na seoski način", "Građani sela Luga" i "Doktorka na selu"...

U ovogodišnjem Stučnom žiriju nalaze se: urednica TV Novosti Jelena Jovović, profesor Fakulteta dramskih umetnosti Radenko Marković, novinar Zoran Panović  i glumica iz Hrvatske Mia Begović.

Strukovni žiri predvodi glumica Sonja Damjanović, a slede Jelena Stolica (nominuje za režiju) Željko Hubač (scenario) Igor Šunter (fotografija) Ana Golumbovski (montaža) Ašok Murti (kostim) i Dejan Pejović – Peja (muzika)

Nagrade Zlatna antena dodeljuju se na osnovu mišljenja Stručnog žirija od pet članova i Strukovnog žirija od sedam članova u 13 kategorija. Nagrade publike dodeljuju se za najgledaniju seriju iz Srbije, za najpopularniju seriju iz regiona i za glumački par kompanije Novosti.

12. međunarodni Festival drama i serija FEDIS održava se od 4. do 6. oktobra u Domu omladine Beograda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA