Najavljena 3. sezona "Klana": Otkriveno da li je serija ekranizacija "Sablje" i šta nas očekuje od Šoka i Paše

U Jugoslovenskoj kinoteci je održana konferencija za medije, a novinarskim ekipama se obratila ekipa serije.

  • 0
Najava treće sezone serije "Klan" Foto: Telegraf

Treća sezona serije "Klan" nam stiže na TV ekrane, a publika će prvu od osam epizoda moći da pogleda na kanalu Superstar TV 8. oktobra. Nastavak ovog ostvarenja prikazuje izdaju, nepoverenje i urušavanje klana, koji biva izazvan imaginarnim političkim atentatom. Mnoge tragikomične situacije u novih 8 epizoda će zaokružiti priču o nedelima koja konačno stižu na naplatu.

Aleksandar Dimitrijević i Nedim Nezirović, koje je publika zavolela u ulogama Šoka i Paše, u finalnoj sezoni serijala Klan dočaraće nam potpunu propast kriminalne organizacije, čije smo aktivnosti pratili u ovoj popularnoj triologiji.

Autorska ekipa je na čelu sa kreatorom serije Bobanom Skerlićem, a glumačku postavu čine Aleksandar Dimitrijević, Nedim Nezirović, Vladimir Kovačević, Nenad J. Popović, Mladen Sovilj, Ivan Zarić, Feda Štukan, Uroš Jovčić, Miloš Petrović Trojpec, Gorica Popović, Ljubinka Klarić i mnogi drugi.

Produkcijska kuća Firefly i Telekom Srbija stoje iza ovog originalnog TV formata.

Povodom treće sezone serije "Klan", u Jugoslovenskoj kinoteci je održana konferencija za medije, a novinarskim ekipama se obratila ekipa serije.

Prvi je govorio kreator serije Boban Skerlić, a na pitanje kakav odnos u hronološkom i narativnom smislu ima treća sezona "Klana" u odnosu na prethodne dve, rekao je sledeće:

- Prva sezona je bila smeštena u osam meseci, druga sezona u osam nedelja, treća u osam dana. To je sekvencijalni red. Nakon tih prvih osam meseci sledi narednih osam nedelja, treća sezona poslednjih osam dana klana. Prva sezona je uspon klana, druga sezona se bavi tim boravkom na vrhu te kriminalne piramide, treća je raspad klana - rekao je kreator serije Boban Skerlić, koji je naveo da je u planu bilo da se naprave te 24 epizode serije "Klan".

- Mislim da je organski, logički kraj ovog dramskog projekta. Ja stavljam tačku - rekao je Skerlić.

Spekulisalo se da je serija ekranizacije akcije "Sablja".

- Moj odgovor je da ne predstavlja. Ovo je dramska serija koja se bavi nekim ljudima - maveo je Skerlić.

O svom liku Paše govorio je i Nedim Nezirović.

Čini mi se da se njih dvojica(glavni likovi, Paša i Šok, prim.aut) vraćaju odakle su krenuli. Priča čuva neku edukativnu notu.. Serija održava tu interakciju (sa publikom) i uključuje publiku da se oni pitaju koji su heroji danas . Ko su zapravo heroji danas? Ko su ti ljudi na koje se ugledamo. Ova serija nudi širok spektar. Ova serija opisuje duhovni sunovrat - rekao je Nezirović.

Aleksandar Dimitrijević je na konferencije naveo loše stren Šoka, ali da mu je drago što igrao tog lika.

- On sam upada u zamku, ne znajući koje su posledice. Normalan čovek posle svaki ze*ancije razmisli, ovaj ne razmišlja. Ovaj samo ide kroz život i videćemo dokle će ići. Lik je postavljen da stalno ima promene i kako se radnja menja i on se menja. Bilo je zadovoljstvo igrati takvog lika - rekao je Dimitrijević.

Glumac Ivan Đorđević u nastavku "Klana" igra lik Zlatka.

- To je čovek koji pokušava da zadrži tu svoju moralnu vertikalu... On je čovek koji želi da ovlada situacijom, da se to završi na strani pravde - rekao je Đorđević.

Milena Božić igra lik Juce.

- Mislim da ovde nema iskrenih odnosa. Oni su svi negde saradnici... Ona će se pokazati kao osoba od poverenja, postaće lojalna toj priči do kraja - rekla je Milena.

Anđelu Popović gledaćemo u ulozi Bebe.

- Beba se i u nastavcima nalazi u tom sporednom obračunu... Ona se menja, ali je postala promišljenija - rekla je Anđela Popović.

Treća sezona TV serije "Klan" će biti premijerno emitovana na Superstar TV od 8.oktobra svake subote i nedelje od 21 čas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA