≫ 

"Kuća zmaja" promenila Lejnorovu sudbinu u odnosu na knjige, ali tu je veliki problem

Šta mislite o preokretu na kraju 7. epizode u Кući zmaja?

  • 1
kuca zmaja HOUSE OF THE DRAGON Printskrin: YT/GameofThrones

Fanovi koji su sinoć odgledali 7. epizodu "Kuće zmaja" ("House of the Dragon") mogli su da uživaju u prelepo snimljenim scenama, gde je svaki kadar po sebi bio remek-delo, akciji, drami, konačnom ujedinjenu ljubavnika i ubistvu koje je imalo neočekivan obrt.

Ukoliko još niste odgledali epizodu, slede spojleri.

Iako priča nije počela sa Lejnorom Valarionom u fokusu, njegova sudbina je do kraja krenula u sasvim drugom pravcu. Renira smatra da će brakom sa Dejmonom učvrstiti svoju poziciju, ali još je udata za Lejnora. Dejmon joj napominje da je njihov spoj moguć samo ako Lejnor umre, što ona zna, ali muža poštuje i voli na izvestan način.

- Onda mu usliši ovu milost - kaže joj on.

U sledećem trenu vidimo Dejmona kako podmićuje Lejnorovog ljubavnika Karla Korija, a potom ubija nepoznatog čoveka u septi.

House of dragon kuca zmaja Foto: HBO/Promo

Karl se suočava sa Lejnorom usred prestone dvorane, i vrlo žustra borba izbija naizgled ni iz kakvog razloga. Scena se završava, a u sledećoj Lejnorovi roditelji zapomažu nad njegovim zapaljenim telom. Međutim, ispostavlja se da je on živ i zdrav i da je sa Karlom pobegao u Esos. Upravo ono što Renira nije učinila kada ju je Kriston Kol zamolio.

kuca zmaja HOUSE OF THE DRAGON Printskrin: YT/GameofThrones

Međutim, u "Vatri i krvi" njegova se priča završila drugačije. Lejnora je, po jednoj varijanti, ubio Karl Kori iz ljubomore, jer se lordu omileo mlađi štitonoša. Po drugoj, Dejmon je platio Karla, a potom ga ubio i bacio u more.

Potom su se zbog Lejnorove (ne zbog Lenine) sahrane svi okipli na Plavikraju, a Emond je dobio priliku da na prepad zajaše Vegara.

Zmajski problem

To što su u seriji ostavili Lejnora živog stvorilo je, ipak, jedan problem - Lejnor je telepatski povezan sa zmajem Modrovijom. Njegov zmaj se nikada neće spojiti sa novim jahačem dok je Lejnor živ. U trećoj epizodi videli smo da se Dejmonov zmaj pojavljuje u bici kada mu je najpotrebniji. S tim u vezi, Modrovija bi trebalo da poleti za Lejnorovim brodom i prati ga gde god da ode.

Znamo da će u budućim sezonama neko zajahati Modroviju (nećemo reći ko). Ali da li će Lejnor u međuvremenu umreti ili će producenti samo ignorisati ovu činjenicu, ostaje da se vidi.

Šta mislite o preokretu na kraju 7. epizode u Кući zmaja? Recite nam u komentarima ispod!

Video: Poslednja sezona serije Igre prestola: Fanovi na setu pustili krv

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA