≫ 

U novom "Skubi-Du" filmu Velma ima devojku

Kreatori su rekli: "Možda vam se ne sviđa, ali to je naša odluka"

  • 2
velma skubi du Printskrin: YT/ pussaypooshie

Znate Velmu Dinkli - voljenog "Skubi-Du" lika i inteligentu privatnu istražiteljku? U skladu sa trendom po kome svi likovi iz crtaća izražavaju kog su roda i seksualnog opredeljenja, publika je nedavno dobila priliku da sazna da je Velma gej, u najnovijem filmu "Trick or Treat Scoobi-Doo!".

Već je ranije producent kompanije Mistery Incorporated Toni Servone potvrdio u komentarima na Instagramu da je Velma gej:

- Rekao sam ovo ranije, ali Velma u Mistery Incorporated nije bi. Ona je gej. Uvek smo planirali da se Velma malo preispituje dok je izlazila sa Šegijem, jer je ta veza bila pogrešna za nju i imala je neizrečenih poteškoća, sa razlogom.

Velma se sada u ovom filmu zaljubljuje u Marsi.

- Mislim da Marsi i Velma nisu imale vremena da reaguju na svoja osećanja tokom glavne vremenske linije, ali sada one su par. Može vam se ne dopasti, ali ovo nam je bila namera.

Džejms Gan, koji je napisao scenario za film o "Skubi-Du" iz 2002. godine, takođe je naveo u tvitu iz 2020:

- Godine 2001, Velma je bila eksplicitno gej u mom početnom scenariju. Ali studio je to samo razvodnjavao i razvodnjavao, postaje dvosmislena (snimljena verzija), zatim ništa (objavljena verzija) i na kraju je imala dečka u nastavku.

Podsetimo, nedavno je objavljeno da će se u novom izdanju Marvel stripa predstaviti novi Spajdermen, koji je, prema rečima njegovog kreatora, vrlo feminiziran i gej.

Pre nekoliko godina Harli Kvin u istoimenoj animiranoj serije ušla je u vezu sa Otrovnim Bršljanom (Otrovnom Ajvi), koja je takođe bila u vezi sa Ženom-Mačkom. U toj istoj seriji i Zagonetač, jedan od Betmenovih neprijatelja, ima dečka.

Jedna od direktorki Diznija, Keri Burk, rekla je u martu ove godine kako kompanija planira da obezbedi 50 odsto prostora za likove koji pripadaju manjinskim grupama, kao što su osobe druge boje kože i članovi LGBTQ+ zajednice. Burk, koja se prvenstveno bavi sadržajem, kazala je kako podržava prikazivanje "mnogo, mnogo LGBTQ+ likova".

Otprilike u isto vreme, u filmu "Baz svetlosni", koji je Dizni producirao zajedno sa Piksarom, prikazan je gej poljubac, potom izbačen, pa ponovo vraćen u krajnju verziju. Sve se dešavalo usred sukoba koji je kompanija imala sa guvernerom Floride Ronom DeSantisom i zakonom koji je tamo donet, a po kome nije dozvoljeno promovisati bilo kakav rodni identitet ili seksualnu opredeljenost deci u nižim razredima osnovne škole.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coas

    6. oktobar 2022 | 11:25

    Zabraniti prikazivanje svih filmova i crtanih u kojima se potencira ovo zlo. Zasto se to radi uopste?

  • Pax

    6. oktobar 2022 | 11:28

    Sledeći serijal: Scooby i Shaggy su u vatrenoj vezi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA