Uz ekipu filma "Vučje bobice" održana magična i nesvakidašnja konferencija za novinare puna anegdota i osmeha

O savremenom porodičnom ostvarenju "Vučje Bobice" u kojem tumači glavnu ulogu, majku Isidoru, glumica Tijana Čurović ističe: "Na mene je najveći utisak ostavila ljubav između brata i sestre. To je toliko lepo prikazano i njih dvoje su toliko slatki i drže se. I to je tako važna tema. Ja imam starijeg brata i znam šta znači kada je neko heroj u vašim očima"

  • 0
Film Vučje bobice konferencija za novinare

Foto: Bojan Petrović

Povodom domaćeg porodičnog filma "Vučje bobice" reditelja Sretena Jovanovića čija će se beogradska premijera održati u nedelju, 16. oktobra, u mts Dvorani, s početkom u 17h u okviru otavaranja 18. KIDS FEST-a priređena je nesvakidašnja konferencija za medije započeta mađioničarskim trikovima, a završena uz osmeh i ispričane dečije anegdote iz filma.

Nakon mnogo godina pauze domaću produkciju obogatio je jedan dečiji igrani film pred čijim kadrovima jednako nastupaju profesionalni glumci i dečiji akteri.

-Baš sam ponosna i mislim da je ovo važna tema i da je jako teško u današnje vreme sačuvati porodicu . Mi smo to uspeli ovim filmom. Nadam se da će ovo biti dobra pouka za roditelje i decu i njihove bake i deke - ističe glumica Tijana Čurović koja tumači glavnu žensku ulogu, majku Isidoru, Ona dodaje da je najveći utisak na nju u filmu ostavila ljubav između brata i sestre.

-To je toliko lepo prikazano i njih dvoje su toliko slatki i drže se. I to je tako važna tema. Ja imam starijeg brata i znam šta znači kada je neko heroj u vašim očima.

O dečijem filmu za odrasle, u kojoj bi mnogi od nas mogli da prepoznaju deo svoje svakodnevice i porodice, glumac Rastko Janković koji tumači ulogu oca Kamenka kaže:

-Pozitivna priča u ovom trenutku u kom živimo. Jedna lepa priča. Pominjao sam dečiji film iz sedamdesetih "Poslednja trka" sete se ljudi starih dečijih filmova i to nam nedostaje, zato mi je čast i drago što sam u ovom filmu.

Prisutnima su se obratili i glumci, Rade Marijanović koji ističe da mu je ovo prva uloga deke na filmu, dok glumica Nada Blam napominje da je posle mnogo godina igrala u dečijem filmu.

-Nije teško igrati baku sa sela. To je nešto što je svima blisko i poznato. Ono što je lepo u filmu to je tekst. Film se malo okreće i prirodi. Očuvanju prirode. Deca su bila mnogo dana bez telefona tokom snimanja, sa svojom odećom i srcima - dodaje glumica, koja je za ulogu bake Radojke u filmu "Vučje bobice" ovenčana nagradom publike na Filmskim susretima u Nišu.

Na konferenciji prisutni su bili i ostali članovi autorsko-glumačke ekipe, među kojima glumice Jelica Kovačević, Miljana Kravić, Natalija Žugić, ali i deca akteri predvođeni glavnim dvojcem Ninom Sinadinović i Simonom Jegorovićem.

Po ideji producentkinje Jelene Miljuš scenario za film napisao je naš uvaženi dečiji pisac Tode Nikoletić čiji dečiji dijalozi nose srž filma: "Svako dete nosi u sebi jedan skriveni svemir, visoku darovitost kojoj je potrebno pružiti samo podsticaj i napraviti im prostor."

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA