Samo jedna epizoda, a već ušla u Ginisovu knjigu rekorda: Horor serija "Ponoćni klub" obara rekorde

Ko prvi umre, vraća se da kaže ostalima da li postoji zagrobni život

  • 0
serija ponocni klub Foto: EIKE SCHROTER/NETFLIX

Ako vas je lako zaplašiti, nastaviti sa čitanjem oprezno. Nova Netflix horor serija “Ponoćni klub” (The Midnight Club) oborila je svetski rekord po broju zastrašujućih scena već u prvoj epizodi, više nego ijedna druga serija snimljena do sada.

Serija koja dolazi od ko-kreatora Majka Flanagana, čiji prethodni Netfliks projekti uključuju "The Haunting of Hill House", njen nastavak "The Haunting of Bly Manor" i "Midnight Mass" iz 2021. Flanagan je takođe režirao adaptaciju nastavka čuvenog "Isijavanja" Stivena Кinga, pod nazivom "Doctor Sleep".

Nakon što je serija od 10 epizoda debitovala u petak (7. oktobar), njena prva epizoda, „Završno poglavlje“, nazvana je u Ginisovoj knjizi svetskih rekorda TV epizodom sa najvećim brojem strašnih scena - 21 u brzom i neprekidnom nizu.

- Mislio sam hajde da uradimo sve odjednom, hajde da one scene gde ljudi skaču od iznenađenja i straha nanižemo jednu na drugu kako bismo ih obesmislili. Hajde da ubijamo taj koncept dok konačno ne umre. Ali to se nije dogodilo. Štaviše, sve kolege bile su mišljenja: "Ovo je super, daj još!".

Ironija je u tome što je Flanagan uvek otvoreno govorio koliko mrzi da prepada gledaoce.

serija ponocni klub Ponoćni klub / Foto: EIKE SCHROTER/NETFLIX

- U celoj svojoj karijeri sam uvek kritikovao ceo taj koncept prepadanja, iznenađenja i napadnog straha. Sada je moje ime u Ginisovoj knjizi rekorda vezano baš za to, , što znači da sledeći put kada dobijem scenario, mogu da kažem: “Znate, kao trenutni svetski rekorder za scene prepadanja, ne mislim da nam jedna treba i ovde”.

"Ponoćni klub" je zasnovan na popularnoj seriji knjiga Кristofera Pajka i fokusira se na smrtno bolesne tinejdžere u misterioznom hospiciju, Brightcliffe Hospice Care for Teenagers.

Pacijenti tu formiraju Ponoćni klub i sastaju se svake večeri da pričaju jedni drugima zlokstrašne bne priče. Oni takođe pristaju na pakt da će onaj ko prvi umre pokušati da se vrati da kaže ostalima da li postoji zagrobni život.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA