≫ 

"Prstenovi moći" otkrili identitet Saurona, a njegov glumac šta Mračni gospodar planira u 2. sezoni

I bilo je toliko očigledno da smo svi znali još pre mesec dana... Ovaj tekst sadrži spojlere

  • 0
The Lord of the Rings The Fellowship of the Ring Gospodar prstenova Foto: Profimedia/Supplied by LMK/IPA

Nakon mnogo spekulacija i teorija fanova koje su mogle da popune rudnike Morije, gledaoci "Gospodara Prstenova: Prstenova moći" ("Lord of the Rings: Rings of Power"), konačno su otkrili ko je Sauron.

Ako i dalje niste pogledali finalnu epizodu prve sezone, stanite ovde, jer slede spojleri.

Epizoda počinje tako što tri misteriozne žene u belim ogrtačima susreću Stranca i govore mu kako je on Sauron, te kako će ga odvesti u njihove zemlje gde će se sva njegova moć ostvariti.

No, novi susret sa harfutima pokazuje da Stranac nema zla u sebi, te da je on jedan od čarobnjaka, Istarija, poput Gandalfa i Sarumana iz „Gospodara prstenova“.

U daljoj epizodi se otkriva da, kao što su mnogi pretpostavljali, Sauron (za koga još iz knjiga znamo da može da na sebe preuzme mnoge likove) jeste Halbrand, (kao što smo pre mesec dana pisali) kovač koji je spasao Galadrijel na otvorenom moru.

Lord of rings The rings of powers Charlie Vickers Gospodar prstenova Gospodar Prstenova: Prstenova moći / Foto: Profimedia/Amazon/Everett

Čarli Vikers (Halbrand/Sauron) pričao je za Variety o pravom identitetu svog lika i gde ćemo ga naći u 2. sezoni, koju, kako su tvorci serije rekli, nećemo gledati još nekoliko godina.

Vikers je priznao da ni sam nije znao da je njegov lik Sauron.

- Кasnije je otkriveno. Snimanje serijae je prekinuto nakon druge epizode ​​zbog  kovida. Nekoliko meseci pre kraja snimanja tvorci serije su mi rekli. Pre toga sam imao neke sumnje. Bio sam na audiciji sa nekoliko monologa, jedan kao Ričard III, a drugi kao Satana u „Izgubljenom raju“, tako da sam imao osećaj da će doći do mračnog preokreta u liku, i sumnjao sam da je to Sauron.

Postoji snimak gde je Halbrandov odraz u vodi nakratko prikazan kao Sauron u njegovom oklopu. Vikers, ipak, kaže da nije dobio priliku da obuče čuveni kostim.

- Ne, ali želim. To je neverovatan CGI rad. U prologu prve epizode, kada Sauron siđe niz stepenice, ni to nisam ja. Nadam se da ću jednog dana biti u tom kostimu.

Šta je prvi korak njegovog plana dok ulazi u Mordor?

The Lord of the Rings The Rings of Power  Morfydd Clark, Gospodar prstenova, Prstenovi moći Gospodar prstenova: Prstenovi moći / Foto: Profimedia/Amazon/Everett

- Mislim da je to važna stvar: on ima plan. Povratak u Mordor je prva faza. Neću kvariti, ali gledaocima neće trebati dugo da saznaju u drugoj sezoni. Počeli smo da snimamo drugu sezonu, pročitao sam nekoliko scenarija i sada sam veoma uronio u taj svet.

Кoja je najveća razlika u igranju Halbranda iz prve sezone i Saurona u sezoni 2?

- Nalazimo se u drugoj fazi Sauronovog putovanja. Halbrand predstavlja njegovu fazu pokajanja. Ali ostaje pitanje da li je to pokajanje bilo iskreno. Imam odgovor, ali pitanje ostavljam otvorenim kako bi ljudi mogli da protumače prvu sezonu kako hoće. To je Halbrandovo putovanje; u prvoj sezoni on je izgubljen i polako se pridiže na noge. Do početka druge sezone, on je ponovo jak. Pred njim je dug put, u smislu dostizanja moći koju na kraju zgrabi. Vidimo kako se vraća stvarnoj moći. Zaista ćete videti taj napredak, a ja ću to moći da igram naredne sezone.

Кada je Halbrand pokušavao da ubedi Galadrijel da mu se pridruži, da li su to bile umne igre ili je zaista mislio da može da je preobrati?

- On veruje da može. U ovoj fazi ima ogromnu veru u sopstvenu moć. Кada kaže „pridruži mi se kao kraljica“, to ne treba pogrešno protumačiti kao nešto romantično. U tom trenutku on razmišlja: „Ako mi se pridruži, to će mi pomoći da sprovedem svoj plan brže.“ Кada mu se opire, to ga ljuti, ali nije smak sveta. Ne mislim o njihovoj kao o romantičnoj vezi, već kao o kosmičkoj. Mora da postoji nešto uzbudljivo za njega u susretu sa nekim ko mu je blizak u smislu moći, i starosti, i aure i zbog svega toga mu krv uzavri. Neizbežno, to ga vraća u tamu i Galadriel to tada ne shvata, ali ona u njemu ponovo budi požudu za moći.

Gospodar prstenova, The Lord of the Rings: The Rings of Power Gospodar prstenova: Prstenovi moći / Foto: LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Кo predstavlja najveću pretnju Sauronu?

- Stranac verovatno, jer je Stranac takođe Majar. Sauron je verovatno najjači od Majara, na isti način na koji je Morgot najjači među Valarima. Susresti se sa nekim ko ima kontrolu nad magijom bila bi prava pretnja. Vilenjaci zajedno jesu pretnja, ali nisu na istom nivou kao neko ko je bukvalno polubog - rekao je on.

Detalje o drugoj sezoni koje su otkrili tvorci serije možete pročitati u njihovom intervjuu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA