≫ 

Istinita priča i jeziva pisma koja su porodici upropastila život: "Posmatrač" stigao na Netfliks

Sve počinje od jednog pisma koje je stiglo na adresu porodice Brenok

  • 0
Netfliks, Posmatrač Printscreen Youtube / Netflix

Nakon jezivog Dahmera, na Netfliks je stigao "Posmarač". Serija je zasnovana na istinitom događaju koji do dana današnjeg nije rešen, a prati živote jedne normalne dobrostojeće četvoročlane porodice.

Radnja serije dešava se oko porodice Brenok, nakon što odluče da se presele iz Njujorka u "mirno" predgrađe u Nju Džerziju. Početak njihove agonije nastaje nakon prvog anonimnog pisma koje su dobili, a potpisano je sa "The Watcher".

Tvorac pisama do danas nije pronađen, a u međuvremenu su se pojavile razne teorije o mogućim krivcima. Neke su uključivale čak i same članove porodice Brenok. Za njihovu priču se saznalo 2018. godine, a ekranizovao ju je Rajan Marfi, kreator popularne serije American Horror Story. U seriji glume Mija Farou, Naomi Vots, Bobi Kanavale i Dženifer Kulidž.

Maria i Derek Brenok kupili su kuću koja je izgledala kao dom iz njihovih snova. Kuću u Nju Džerziju platili su 1,3 miliona dolara i odmah su angažovali građevinare i počeli sa radovima kako bi što pre mogli da se usele u nju sa svojih dvoje dece.

Međutim, čim su radovi počeli, počele su da se događaju čudne stvari. Jedne večeri Derek je uočio pismo u poštanskom sandučetu. Čudnim rukopisom na pismu je bilo napisano da je namenjeno "novim vlasnicima kuće", a unutar koverte nalazila se napisana poruka. To je bilo prvo u seriji jezivih pisama koja su stizala na njihovu adresu.

- Najdraže nove komšije s adrese 657 Bulevar, želim vam dobrodošlicu. 675 Bulevar moja porodica posmatra već vekovima i sad, kad se približava svom 110. rođendanu, došao je red na mene, zadužen sam za posmatranje i čekanje drugog dolaska. Moj deda je posmatrao kuću 1920-ih, moj otac 1960-ih. Sad je moje vreme - pisalo je u jezivom pismu.

Video: 52 godine postojanja i čistog rokenrola: Veliki koncert YU grupe na Tašmajdanu

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA