≫ 

Ajde i to da (ne)doživimo... Džordž R.R. Martin podelio nove vesti o "Vetrovima zime"

Daj nam datuuuuum!

  • 0
George R. R. Martin, Džordž R. Martin, vetrovi zime, winds of winter Foto: Promo, AP/Tanjug

Sada kada je prva sezona "Кuće zmaja" ("House of the Dragon") završena, ljubitelji fantastične franšize moraće da se načekaju do sledeće posete Vesterosu? Da, da Džordž R. R. Martin ima novu, detaljniju knjigu, ali onu koja nas u priču uvlači dublje... ne i dalje. Valjda je toga i sam svestan jer, dok je u utorak sa Stivenom Кolberom promovisao ilustrovano izdanje "The Rise of the Dragon", autor nam je ponudio optimistični izveštaj o svom napretku sa "Vetrovima zime".

Emilia Clarke, Kit Harington, Game of Thrones, Igre prestola, GOT Igra prestola / Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

- Napredujem sa "Vetrovima zime", ali još uvek nije gotovo. Mislim da će to biti veoma velika knjiga - rekao je Martin.

- Mislim da sam otprilike tri četvrtine gotov. Svi likovi se prepliću. Završio sam sa nekim likovima, imam njihove potpune priče, ali to nije slulaj i sa drugima. Moram da završim to tkanje. Trebaće mi još neko vreme.

Melisandra Foto: Helen Sloan/HBO

Obožavaoci su željno iščekivali "Vetrove zime" otkako je njegov prethodnik "Ples sa zmajevima" objavljen 2011. godine, baš u trenu finala prve sezone "Igre prestola". Stiven Кolber je izračunao (kudos!) da je Martinu trebalo 11 godina da završi 75 odsto sledećeg romana, što znači da bi autoru trebalo samo još tri godine da završi pretposlednju knjigu kraju.

Ali Martinovo pisanje nije bilo ujednačenog tempa. Sam je priznao da je tokom izolacije i pandemije uradio najveći deo posla.

I sam pisac je svestan da pritisak na njega, sada kada je jedan od najtraženijih autora na svetu, neće stati ni nakon što konačno objavi "Vetrove zime".

- Jedno znam sigurno. Ova knjiga će biti objavljena, a sledećeg dana počeće da pristižu prvi tvitovi sa pitanjem: "Gde je San o proleću?".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA