Danas počinje Festival ruskog filma u MTS Dvorani

Filmom "Želim da se udam", sa Milošem Bikovićem u naslovnoj ulozi, otvara se prvo izdanje Festivala ruskog filma u Srbiji

  • 0
Plakat Festival ruskog filma Foto: Promo

Sve projekcije tokom trajanja festivala besplatne su, a ulaznice se mogu preuzeti na blagajni MTS Dvorane.

-Ruski filmovi se poslednjih godina sve češće mogu videti u Srbiji. Neki od njih dospevaju na veliko platno skoro istovremeno kada i u Rusiji. Publika je srdačno dočekala filmove ‘Led’ i ‘Led 2’, ‘Sluga’, ‘Hotel Beograd’. To nije povezano samo sa mojim učešćem u ovim filmovima, već uopšte sa ruskim filmskim sadržajem koji postaje sve konkurentniji. Ruski filmovi se prvo sa interesovanjem gledaju u bioskopu, a zatim na televiziji. Proletos, u okviru Međunarodnog filmskog festivala FEST u Beogradu, održana je premijera romantične komedije ‘Želim da se udam’ u kojoj ja tumačim glavnu mušku ulogu. To je veoma lep film o ljubavi u malom primorskom ruskom gradu Kalinjingradu. 28. oktobra ovaj film će biti prikazan na Festivalu Ruskog Filma u Beogradu koji organizuje ROSKINO - ističe Miloš Biković.

Plakat Zelim da se udam Foto: Promo

Festival Ruskog Filma u Srbiji organizuje ROSKINO, organizacija koja se bavi promocijom ruskog filma u svetu, uz podršku Ministarstva kulture Ruske Federacije.

Raspored prikazivanja filmova u MTS Dvorani u Beogradu:

28. oktobar, petak

19:00 – "Želim da se udam"

29. oktobar, subota

12:00 – "Fiksizi protiv rakobotova"

19:00 – "Mladić"

30. oktobar, nedelja

12:00 – "Konjić Grbonjić"

19:30 – "Sama"

Festival Ruskog Filma (Russian Film Festival) su dani ruske kinematografije u inostranstvu, koje ROSKINO održava uz podršku Ministarstva kulture Ruske Federacije od 2020. godine. Glavni cilj RFF-a je upoznavanje stranih gledalaca sa raznovrsnošću savremenog ruskog filmskog sadržaja: od umetničkih filmova različitih žanrova i serija do animacija i dokumentarnih filmova. U periodu 2020-2022 festival je održan u 27 zemalja sveta i okupio je skoro 6,5 miliona gledalaca. Festival Ruskog Filma obuhvata kako onlajn projekcije, tako i događaje u prostoru gde se on održava.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA