Vorner Bros. bi ponovo snimao filmove o Hariju Poteru, ako Dž. K. Rauling smisli novi materijal

Po svemu sudeći, širi se mnogo franšiza

  • 0
Dž.K. Rauling, J.K. Rowling Dž.K. Rauling / Foto: Profimedia/Gary Mitchell, GMP Media / Alamy

Vorner Bros. bi mogao da snimi još priča o "dečaku koji je preživeo", ako bi Dž. K. Rauling smislila novi materijal.

Izvršni direktor Dejvid Zaslav je spomenuo kako je kompanija zainteresovana da nastavi franšizu, tokom razgovora o zaradi u trećem kvartalu.

- Imaćemo pravi fokus na franšizama - objasnio je on.

hari poter danijel redklif Foto: © 2011 Warner Bros

- Nismo imali film o Supermenu 13 godina. Nismo snimali film o Hariju Poteru 15 godina. DC filmovi i filmovi o Hariju Poteru obezbedili su veliki deo profita Vorner Bros. u poslednjih 25 godina. Dakle, fokusiranje na franšizu — jednu od velikih prednosti koje imamo, "Кuća zmaja" je primer toga, "Igra prestola", "Gospodara prstenova "— i dalje imamo pravo da radim filmove o "Gospodaru prstenova". Кoji su to filmovi koji imaju brendove koje razumeju i vole svuda u svetu?

Zaslav je nastavio:

- Izvan SAD - Evropa, Latinska Amerika, Azija, imaju 40% bioskopa u odnosu na nas i postoji lokalni sadržaj. I tako, kada imate filmske franšize, možete često zaradite dva do tri puta više novca od onoga što zarađujete u SAD. I fokusirajte se na velike filmove koji se vole, iz kojih će ljudi otići rano sa večere da bi ih gledali — a imamo ih mnogo. Betmen, Supermen, Akvamen, ako možemo da uradimo nešto sa Džej К. Rauling na "Hariju Poteru" u budućnosti, "Gospodaru prstenova", šta radimo sa "Igrom prestola"? Šta radimo sa mnogo velikih franšiza koje imamo? Fokusirani smo na franšize.

Poslednji film o Hariju Poteru koji je objavio Varner Bros. bio je "Hari Poter i relikvije smrti: 2. deo" iz 2011. godine, čime je zaključio franšizu od 8 filmova zasnovanu na voljenim knjigama. Studio takođe ima spinoff filmsku seriju "Fantastične zveri", od kojih je poslednja, "The Secrets of Dumbledore", izašla ovog jula. Međutim, nije bilo najavljenih planova za dalje ulaske u bilo koju franšizu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA