Umro jedan od najpoznatijih dečaka glumaca iz Jugoslavije

Tužnu vest objavila je na Fejsbuk stranici Gradskog pozorišta "Zorin dom" Karlovac.

  • 13
Mladen Vasari Printskrin: HRT2

Čuveni  pozorišni, televizijski i filmski glumac, koga su svi zavoleli zbog lika malog Pere iz kultnog dečijeg filma "Družina Pere Kvržice", Mladen Vasari, preminuo je nakon duge i teške bolesti u 69. godini života u Zagrebu.

Tužnu vest objavila je na Fejsbuk stranici Gradskog pozorišta "Zorin dom" Karlovac.

- U 69. godini života napustio nas je velikan hrvatskog glumišta Mladen Vasari. Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag još od malih nogu kada ga pamtimo kao Peru Kvržicu, te mnogobrojnim ulogama i predstavama koje smo rado gledali. Karlovačka publika sigurno će ga pamtiti po maestralnoj ulozi Bažuleka u poslednjoj režiji velikana Georgija Para "Dobri čovek Bažulek". Mirno putuj Vaske, nedostajaće tvoj zarazni osmeh, neverovatna energija i znanje. Počivao u miru - stoji u Facebook objavi.

Vasari je rođen 9. maja 1954. godine u Sloveniji, a diplomirao je na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu 1976. godine, a potom i završio privatnu školu francuskog glumca Jacquesa Lecoqa u Parizu.

Boraveći u inostranstvu, glumio je u mnogim engleskim, nemačkim i francuskim pozorišnim trupama ostvarivši veći broj uloga u delima Šekspira, Molijera, Servantesa i Aristofana. Nastupao je na radiju, igrao u filmovima i TV serijama, te je predavao na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu. Glumio je takođe u više zagrebačkih pozorišta (Teatar &TD, Dramsko kazalište »Gavella«, Malo kazalište Trešnja, Komedija), na Dubrovačkim letnim igrama i na Splitskom letu, a poslednjih godina i u Teatru Ulysses.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    21. novembar 2022 | 21:01

    To su bili fimovi i glumci a ne ove sprdnje danas sto gledamo i manekene. Dan danas gledam te filmove i secam se prelepih vremena. Vjecnaja pamjat i carstvo nebesko jarane. Pocivaj u miru.

  • Bili Piton

    21. novembar 2022 | 20:59

    Ja reko Stanoje iz Montevidea, bas lice.

  • JS

    21. novembar 2022 | 20:19

    Putuj Mladene, ne zaboravljaju te ljubitelji filma i teatra.🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA