Beogradska premijera filma "Stric" sa Mikijem Manojovićem na Festivalu autorskog filma

Publici će se, nakon projekcije, pokloniti ekipa filma: Andrija Mardešić, David Kapac, Miki Manojlović, Roko Sikavica, Ivana Roščić, Goran Bogdan

  • 0
Film "Stric", Predrag Miki Manojlović Foto: Eclectica

Beogradska premijera filma „Stric“ autora Andrije Mardešića i Davida Kapca biće održana u četvrtak, 1. decembra u 19.30 časova u Domu omladine Beograda. Film će biti prikazan u okviru programa Sirovo na 28. Festivalu autorskog filma.

Publici će se, nakon projekcije, pokloniti ekipa filma: Andrija Mardešić, David Kapac, Miki Manojlović, Roko Sikavica, Ivana Roščić, Goran Bogdan.

Film se naizgled dešava u Jugoslaviji, kasne 1980-e. Porodica na božićnom ručku dočekuje svog voljenog strica koji se iz Nemačke vraća kući za praznike. Radosno druženje iznenada prekida zvonjava pametnog telefona te postaje jasno da nisu 1980-e, a čini se da nije ni vreme Božića. Osim svečane ćuretine, nožem se može rezati i napetost.

Film Foto: Eclectica

Uloge u filmu tumače Predrag Miki Manojlović, Ivana Roščić, Goran Bogdan, Roko Sikavica, Kaja Šišmanović-

David Kapac je hrvatski scenarista, reditelj i kreativni producent. Karijeru je započeo studentskim kratkim filmovima, koji su se redovno prikazivali na festivalima u Hrvatskoj i inostranstvu, uključujući i njegov diplomski, srednjemetražni horor film Zagorski specijalitet. Nakon diplomiranja, David se fokusirao na rad na televiziji, a filmu se vraća 2017. godine. Andrija Mardešić je hrvatski filmski i TV autor. Uspešno je režirao projekte u različitim žanrovima: eksperimentalne i muzičke spotove, dokumentarne i promotivne filmove, a u fokusu mu je igrani film, gde se dokazao nizom kratkih filmova. Stric je Kapačev i Mardešićev debitantski dugometražni film.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA