"Mislio sam da ću ga lako dobiti, ali": Tarantino otkrio kako je Brus Vilis dobio ulogu za "Petparačke priče"

Reditelj je otkrio da je i Džoni Dep bio blizu da dobije ulogu u "Petparačkim pričama"

  • 0
Quentin Tarantino, Kventin Tarantino Foto: Tanjug/AP/Jordan Strauss/Invision

Reditelj Kventin Tarantino u poslednje vreme obilazi štampu promovišući svoju novu knjigu "Cinema Speculation", a nedavno je otvorio i procurelu listu kandidata za njegov klasik "Petparačke priče" iz 1994. godine.

Ovaj 59-godišnji reditelj pojavio se u podkastu "2 Bears 1 Cave" sa Tomom Segurom, kada su ga pitali za listu glumaca, na kojoj su bili predlozi da glumci igraju likove kao što su Pampkin (Tim Rot), Hani Bani (Amanda Plamer) , Vinsent (Džon Travolta), Lens (Erik Stolc) i Džodi (Rozana Arket).

Na pitanje zašto je napravio tako sveobuhvatnu listu likova, Tarantino, koji je ranije ovog meseca otkrio da će mu 10. film biti poslednji, rekao je da je želeo da dobije gomilu imena koja su producenti "prethodno odobrili", sa Džonijem Depom, koji je bio drugi na listi da igra Pampkina, iza Tima Rota.

"Nisam tačno znao koga želim da igra ovu ili onu ulogu, pa sam napisao ogromnu listu sa gomilom imena", objasnio je Tarantino.

„Želeo sam da ih sve unapred odobre, i nisam znao da li će to uspeti, da li ću se družiti sa tom osobom ili će ona uopšte dobro obaviti posao. Samo sam želeo da ih odobre", dodao je reditelj.

Priznao je da je lista bila, 'nekako svuda, ali to je bila neka vrsta ideje. Hteo sam da ga istražim.

Otkucana lista je otkrila da je Tarantino napisao ulogu Pampkina za Rota, iako je Dep bio drugi na listi, ispred Kristijana Slejtera, Gerija Oldmana, Nikolasa Kejdža, Erika Stolca i Džona Kjuzaka.

Režiser je otkrio da je šef kompanije TriStar Pictures Majk Medavoj pogledao listu i da je prvo želeo da Depu ponudi ulogu Pampkina, a ako je odbije, oni će je dati Kristijanu Slejteru, a ako je on odbije, u tom slučaju bi Tarantino našao nekog drugog osim Tima Rota kome bi ponudio navedenu ulogu, a ako to ne može da se uradi, onda bi Tim Rot dobio ulogu.

Tarantino, koji je tada imao samo indi film "Ulični psi", pitao je Medavoja o ovom procesu, pošto je uvek bio radoznao kako se ti razgovori vode na nivou studija.

"Mislite li da Džoni Dep igra ulogu Pampkina u ovom filmu, što je početna scena i završna scena, to je to, da li mislite da će to dodati toliko (novca) na blagajne? On da igra tu ulogu?", Tarantino je upitao Medavoja.

Džoni Dep Kamil Vaskez Johnny Depp Camille Vasquez Foto: Profimedia/AFP/BRENDAN SMIALOWSKI

Rekao je da je Medavoj odgovorio: "To neće dodati ni dolara. Ipak bi mi bilo bolje."

Na listi za kasting nije bio lik Brusa Vilisa Buč, iako je druga rukopisna verzija koja je trenutno izložena u Muzeju Akademije u Los Anđelesu, na kojoj su bili Met Dilon, Šon Pen, Nikolas Kejdž, Ejdan Kvin, Denis Kvejd i Dep.

Tarantino je u podkastu otkrio da nisu ni razmišljali da ulogu ponude Vilisu, jer je u tom trenutku bio jedna od najvećih svetskih zvezda.

„Ono što se dogodilo je da sam prvobitno napisao deo za Meta Dilona, jer je Met Dilon bio obožavatelj mog scenarija za "Ulične pse"“, rekao je Tarantino, dodajući da je TriStar odustao i da se Miramax uključio u projekat.

„Mislio sam da ću ga lako dobiti, ali on je to pročitao i nije bio tako siguran. Svidelo mu se, ali nije bio baš tako siguran. Uznemirila ga je činjenica... želeo je da vidi Buča kako zapravo boksuje“, objasnio je Tarantino, dodajući da ne želi da igra Buča, već da igra Vinsenta, koga će na kraju igrati Travolta.

Bruce Willis, Brus Vilis Foto: Tanjug/AP/Charles Sykes/Invision

Režiser je otkrio da je Vilis dobio ulogu nakon što ga je upoznao na zabavi u kući u Malibuu koju je iznajmio Harvi Kajtel, i saznao je da je Vilis bio veliki obožavalac njegovog prvog filma, "Ulični psi"

„Malo sam znao, on je već čitao scenario za "Petparačke priče" kada sam se te nedelje pojavio u Harvijevoj kući. To me je oduševila", rekao je Tarantino, ali Vilis je u šetnji do njegove kuće otkrio da želi da igra Vinsenta.

Tarantino je otkrio da to nije bilo u redu i na kraju je ubedio Vilisa da bi pravi deo za njega bio Buč, a ostalo je istorija, piše Daily Mail

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA