"Trougao tuge" najbolji film u Evropi, a Zlatko Burić najbolji evropski glumac

"Mislim da na ovome ne treba stati, zahvaljujem sjajnoj ekipi u  "Trouglu tuge"", rekao je Burić nakon što je dobio priznanje

  • 0
Zlatko Burić Printskrin: Youtube/NEON

Film "Trougao tuge" Robina Ostlunda osvojio nagradu Evropske filmske akademije za najbolji film. Ono što je zanimljvo jeste da je priznanje za najboljeg glumca pripalo hrvatskom glumcu Zlatku Buriću, koji je u navedenom ostvarenju glumio ruskog tajkuna Dimitrija.

- Mislim da na ovome ne treba stati, zahvaljujem sjajnoj ekipi u  "Trouglu tuge". Svim glumcima,divni su ljudi i dali su mi toliko snage da sam danas došao do ovoga. Gluma je trka na duge staze. Moram da zahvalim svim svojim prijateljima, još kad smo u Jugoslaviji igrali u pozorištima i glumili u filmovima, uvek sam verovao u kolektivni rad.

Hvala supruzi i porodici koja me podržava - rekao je Burić, piše Hina, a prenosi 24sata.hr.

Inače, film "Trougao tuge", koji je dobio i nagradu "Zlatna palma" na Kanskom festivalu, je prikazan i na "Slobodnoj zoni", gde je gostovao i sam Zlatko Burić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA