20 činjenica o seriji "Treći kamen od Sunca": Ona druga sa Harijem je najluđa

Ako ste voleli seriju "Treći kamen od Sunca", ovo su neke činjenice o njoj

  • 3
Treći kamen od Sunca Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Sredinom devedesetih prošlog veka, svet je "osvojila" serija "Treći kamen od Sunca" ("3rd Rock from the Sun"), koja je trajala je 5 godina, tačnije od 1996. do 2001. godine. Kao što je poznato, radnja prati četiri vanzemaljca stižu na Zemlju, formiraju ljudska tela i preuzimaju identitet Dika (Džon Litgou), Sali (Kristin Džonston), Harija (Frenč Stjuart) i Tomija (Džozef Gordon Levit) i postaju porodica Solomon.

Njihov cilj je sprovođenje eksperimenata i posmatranje života na ovoj planeti. Solomonovi će pronaći stan kod gazdarice gospođe Dubček u Raderfordu, Ohajo, izmišljenom gradu, gde su sleteli. Dik nalazi posao kao profesor fizike. Tu upoznaje koleginicu Meri Olbrajt (Džejn Kurtin) sa kojom deli kancelariju. Vremenom njihovo prijateljstvo prelazi u ljubavnu vezu. Sali nalazi momka, policajca Dona (Vejn Najt). Hari se zaljubljuje u Viki (Jan Huks), kćerku gospođe Dubček. Tomi se zaljubljuje u devojku Avgust (Šej Astar).

Treći kamen od Sunca Foto: IMDB

Ako ste voleli seriju "Treći kamen od Sunca", ovo su neke činjenice o njoj.

1. Sin Džona Litgoua (Dik Solomon), Ijan Litgou, igrao je učenika dr Dika Solomona Leona tokom cele serije.

2. Frenč Stjuart je došao do karakterističnog Harijevog škiljenja mada pomalo slučajno. Otišao je kući sa svoje prve audicije za šou i osetio da je prošlo prilično dobro. Nagradio je sebe tako što je pušio iz svog bonga i opuštao se u kadi. Njegova menadžerka ga kasnije zvala istog dana i kaže da kasting direktor želi da ga ponovo vidi. Frenč je rekao menadžeru da je prilično naduvan i ona mu daje sat vremena da se vrati u normalu. On se vraća i kasting direktor primećuje razliku u njegovom performansu, i dopalo mu se. Lik Harija je tako na kraju škiljio tokom cele serije.

3. Džozef Gordon-Levit se pojavio samo u nešto više od polovine epizoda serije u poslednjoj sezoni (uključujući i finale serije) da bi mogao da se koncentriše na studije na Univerzitetu Kolumbija. Bivša dečja zvezda ispričala je za Details kako je neko vreme bio "uplašen i depresivan", plašeći se da više nikada neće moći da nađe glumački posao.

4. Džejn Kurtin je prvobitno potpisala za samo sedam epizoda u prvoj sezoni. Kada je završila snimanje svoje pete epizode, odlučila je da želi da ostane u seriji do samog kraja.

5. Osam dana nakon emitovanja finala treće sezone, Fil Hartman je tragično ubijen. Kada je epizoda ponovo emitovana nedelju dana pre premijere naredne sezone, Hartmanove scene su ponovo snimljene sa drugim glumcem kao drugačijim likom, tako da rešenje problema koji uključuje Hartmanovog lika ne bi izgledalo nespretno prepravljeno ili možda smatrano nepoštovanjem.

6. Jedan od razloga Džona Litgoua da radi ovu televizijsku seriju bio je da mu se omogući radni raspored koji bi mu omogućio da bude kući sa svojom porodicom.

7. Kristen Džonston je patila od depresije tokom cele serije. Rekla je da nikome nije rekla kroz šta prolazi, ali joj je bilo teško da ostane srećna čak i kada je emisija postigla toliki uspeh. Džonston je svojevremeno izjavila: "Ne možete biti tužni kada vas slave. Dakle, to je bio veliki sukob i nema psihijatra koji to može da razume."

8. Fizičar Brajan Grin napisao je neke od dijaloga za dr Dika Solomona (Džon Litgou), koji je radio kao profesor na koledžu i predavao fiziku.

9. Od 139 epizoda, 109 ima naslov koji sadrži na ime "Dik".

10. Kuća u kojoj žive Solomonovi ima tri kompleta mašina za pranje i sušenje. Jedna je viđena na tavanu sa krova, jedna u prizemlju pored stražnjih vrata garaže, a jedna u podrumu gde je Dik bio zarobljen na kraju prve sezone.

11. Džon Litgou, Kristen Džonston i Frenč Stjuart jedini su glumci koji su se pojavili u svih 139 epizoda serije.

12. Lik Dika Solomona je rangiran na 24. mestu na listi „25 najvećih naučno-fantastičnih legendi” TV vodiča (broj od 1. avgusta 2004).

13. Kolege policajca Dona (Vejn Najt) Rika i Rasti retko su igrali isti glumci između epizoda.

14. U pauzama scena, često je postojala slika Zemlje koja se okreće, viđena iz svemira. Neposredno pre završe špice, slika se ponovo pojavljuje, samo tada se okrećući unazad.

15. Kafeterija koju posećuju glavni likovi, "Johnny Foam’s”, dobila je ime po supervizoru kostima Džoniju Foumu.

16. U prvoj epizodi, Solomonovi su ušli u svoj stan u potkrovlju sa vrata dnevne sobe. Kasnije u seriji, ova vrata vode do Dikove spavaće sobe, pri čemu je ulaz u potkrovlje promenjen u niz stepenica.

17. Naslov serije potiče od istoimene pesme kantri pevača Džoa Difija.

18. Serija je otkazana 8. aprila 2001. zbog pada gledanosti u poslednjoj sezoni.

19. Velika džinovska glava je prvo bila vođa galaksije, a zatim i čitavog univerzuma.

20. Mnogi setovi su korišćeni više puta, pa otuda i slični dizajni na nekim mestima. Na primer, učionica koja se koristila za Harijevu (Frenč Stjuart) večernju školu bila je i učionica dr Meri Olbrajt (Džejn Kurtin).

(Telegraf.rs/IMDB)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA