Svetozar Cvetković objasnio zašto je serija "Mama i tata se igraju rata" uspešna

Poznati glumac je govorio i o svojoj ulozi

  • 0
Svetozar Cvetković Foto: Marko Jovanović

Na RTS-u počela je da se emituje druga sezona serije "Mama i tata se igraju rata", a u ovom ostvarenju glumi i Svetozar Cvetković. Poznati glumac je gostujući u emisiji "Beogradska hronika" govorio o svojoj ulozi.

"Napokon igram nekog dedu. I to interesovanje je, zapravo fascinantno zbog uspeha prve sezone", rekao je Svetozar Cvetković i dodao da mu je snimanje bilo zanimljivo i duhovito.

Poznati glumac je potom objasnio i zašto je ova serija uspešna.

"Osuđena je na uspeh, zato što je prva sezona bila uspešna. Morate da budete veliki majstor da to pokvarite, ali ovde ima tri reditelja i mnogo je to mirnije rađeno. U prvoj se nije znalo kakav će to rezultat postići. Rezultat je na kraju bio jako dobar i sada s tim mirom, sa smirenom duhovitošću se ulazi u to.", rekao je Svetozar Cvetković, prenosi RTS.

Svetozar Cvetković nagrađen na filmskom festivalu Fusion

Glumac i filmski producent Svetozar Cvetković dobio je nagradu za najbolju sporednu ulogu u filmu "Pucnji u Marseju" (Bullets Over Marseille) na internacionalom Fusion filmskom festivalu, saopštili su producenti, prenosi Tanjug.

Festival, koji okuplja brojne filmske stvaraoce iz celog sveta, ove godine održan je virtuelno, i to paralelno u Briselu, Valensiji i Varšavi.

Fusion se zapravo sastoji od četiri festivala i odlična su prilika filmskim umetnicima kako za upoznavanje, razmenu iskustva i ideja, tako i zbog mogućnosti saradnje na različitim projektima.

Radnja filma "Pucnji u Marseju" reditelja Gordana Matića zasnovana je na transkriptu sa suđenja atentatorima na kralja Aleksandra jugoslovenskog i francuskog ministra Luja Bartua u Marseju 9. oktobra 1934.

Publika ima priliku da prati delove sudskog procesa teroristima koji su bili saučesnici atentatora Vlade Georgijeva Černozemskog. Svetozar Cvetković tumači lik branioca atentatora, Sana Obana.

"Ovakve nagrade najviše raduju. Niti znaš da si bio u konkurenciji, niti te ljudi koji odlučuju o nagradi znaju... vide te u jednom sjajnom i eto nagrade. Drago mi je zbog filma, reditelja, glumaca i cele ekipe, posebno jer je jedan film skromnog budžeta, a velikog rezultata postao prepoznatljiv" izjavio je povodom osvajanja nagrade Svetozar Cvetković.

Film reditelja Gordana Matića traga za odgovorom na pitanja: "Da li je Drugi svetski rat zapravo počeo tog 9. oktobra 1934. godine pucnjima u Marseju na kralja Aleksandra i ministra Bartua? i "Da li bi možda Evropa i svet bili drugačiji da je sprečen atentat za koji su svi znali da se sprema".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA