Jake reči Ljube Bandovića: "Za glupost bih ja stradao, ali bih stradao za bolji svet"

"Prestali smo da budemo ono što jesmo, nego smo postali ono što imamo", naveo je glumac

  • 0
Ljubomir Bandović Foto: ATA Images

Ljubomir Ljuba Bandović, jedan je od najvoljenijih srpskih glumaca, i ima šta da kaže. Gostujući u emisiji "Da sam ja neko" voditeljke Rade Đurić o aktuelnim temama, kao i svom poslu.

- Imao sam sreće i prilike da pre par godina sa Darkom Bajićem snimam "U ime naroda" i da igram Svetozara Miletića, poslednjeg slobodnog čoveka tog vremena, pred Prvi svetski rat, koji je na pravdi Boga zatvoren, razboljevan, šprican, zabranjem mu je list, njegovu ćerku su osporavali na sve moguće načine... Ako smo mi civilizacija koja će sedeti kod kuće dok je Džulijan Asanž u zatvoru, onda bolje ne zaslužujemo... - rekao je Bandović.

- Miletić je bio usamljen. Sada kada vidiš iz ove perspektive, ko je pričao o njemu? Nikad niko nije previše pričao o njemu - konstatovala je Rada Đurić.

- Krila se priča šta se s takvim ljudima radi - rekao je Bandović.

- Da si ti neko, da li bi bio Svetozar? - pitala je Rada Ljubu.

- Ne bih. Ja bih bio budala što su ga ubili na ulici, jer je branio neku ženu... Za glupost bih ja stradao, ali bih stradao za bolji svet, da sam neko - rekao je Bandović.

- Je l' mi stradamo za bolji svet? - pitala je Rada Đurić.

- Ma jok, Mi gledamo šta ćemo novo da kupimo. Da li imamo dovoljno Koka-kole u kući, Najke, mislim... Prestali smo da budemo ono što jesmo, nego smo postali ono što imamo. I to je jedino merilo. I ovu decu kada stretneš. Samo se sgledaju kao lutke u izlogu - rekao je Bandović.

Na pitanje da li treba da se "resetuje planeta", Ljuba Bandović nije imao dileme.

- Apsolutno. Ona i sama vapi. Vidiš da se topi - rekao je Ljuba Bandović.

Pogledajte ceo intervju:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA