≫ 

Novi "Avatar" za samo 10 dana zaradio 850 miliona dolara

Jeste li gledali nastavak? Javite nam svoje utiske

  • 0
Avatar: Put vode Foto: Promo/ © 2022 20th Century Studios

Posle samo 10 dana prikazivanja na velikom platnu, visokobudžetni nastavak “Avatar: The Way of Water,” peti je film s najvećom zaradom ove godine – od čak 855 miliona dolara u globalnoj prodaji ulaznica.

Pretpostavlja se da će ovaj dugo odlagani i dugo očekivani nastavak s budžetom od 350 miliona dolara i u režiji Džejmsa Kamerona, dostići magičnu prodajnu granicu od milijardu dolara. Ovu granicu 2022. uspela su da dostignu samo dva filma, “Top Gun: Maverick” i “Jurassic World Dominion”.

Van Severne Amerike, nastavak kultnog Avatara u Kini je dobio najveći odaziv, od 100,5 miliona dolara, a slede ga Koreja s 53 miliona, Francuska s 52,3 miliona, Indija s 37 miliona i Nemačka s 35,7 miliona dolara.

Muzičku temu blockbustera potpisuju The Weeknd i Swedish House Mafia. “Nothing Is Lost (You Give Me Strength)” pesmu napisao je The Weeknd, dok je Swedish House Mafia koproducirala sa kompozitorom soundtracka filma Avatar, Sajmonom Franglenom.

(Telegraf.rs/Headliner)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA