≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zanimljivosti koje možda niste znali o Mister Binu: Trebalo je drugačije da se zove

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bio je čak popularniji od člana britanske kraljevske porodice

  • 0
Mister Bin Printskrin: BBC

Poznati britanski glumac Roan Atkinson napunio je 6. januara 69 godina, a mnogi ga za po ulozi kojom je osvojio planetu, po liku Mister Bina. Ova komična serija ugledala je svetlost dana davne 1990. godine, a mi ćemo se prisetiti nekih zanimljivosti.

Roan Atkinson je došao na ideju da napravi lik Mister Bina dok je bio na fakultetu

Roan Atkinson je prvobitno osmislio ideju za lik Mister Bina kada je studirao na Univerzitetu Oksford, tačnije kada je trebalo da postane master elektrotehnike. Međutim, trebalo mu je vremena da pronađe "pravu formulu". Atkinson prvi put prikazao lik na ekranu u jednoj komediji "Canned Laughter" iz 1979. godine. Roan je potom kao Mister Bin nastupao na festivalu Edinburgh Fringe osamdesetih, a kasnije i na festivalu komedije "Just For Laughs" u Montrealu 1987. Po završetku četvrte sezone serije "Crni guja", Atkinson je radio sa svojim saradnicima Ričardom Kurtisom i Benom Eltonom kako bi konačno liku dao sopstveni TV šou.

Mister Bin je mogao da ima i drugo ime

Mister Bin prvobitno nije bio Mister Bin, već se zvao Mister Vajt. Nakon što je odlučio da Mister Vajt ne zvuči baš kako treba, Atkinson je odlučio da svoj lik nazove po povrću, pa se lik zvao Mister Karfiol. To je nije bio dobro rešenje, te je na kraju dobio konačno ime Mister Bin.

Šou Mister Bin je osvojio planetu

Seriju "Mister Bin" nisu voleli samo Britanci. Prodata je da se emituje u 180 zemalja širom sveta. Naravno, na prostor bivše Jugoslavije.

Mister Bin je bio popularniji od Kejt Midlton

Lik je toliko bio popularan, da je nadmašio i neke članove britanske kraljevske porodice. Anketa iz 2015. godine, čiji je cilj bio da se utvrdi koji su poznati Britanci najpoznatiji strancima koji žive u Velikoj Britaniji, dala je neke iznenađujuće rezultate. Ispostavilo se da je Mister Bin bio poznatiji ne-Britancima od Ketrin Midlton, princeze od Velsa, supruge princa Vilijama i verovatno buduće britanske kraljice.

Stan Mister Bina se menja između epizoda

Ako pažljivo gledate šou, izgleda da Mister Bin ima problema da ostane predugo na jednom mestu. Tokom cele serije, stan Mister Bina se potpuno menja između epizoda. Dok ga neke epizode vide sa jednom dnevnim boravkom u kojoj je takođe smešten njegov krevet, druge ga imaju u dvosobnom stanu gde je krevet u zasebnoj sobi.

Mister Bin, Mr Bean Foto: Profimedia/AFP/ANOEK DE GROOT

Mister Bin priča tako zbog mucanja Roana Atkinsona

Jedna od karakteristika Mister Bina je njegov način govora. U retkim prilikama kada govori, to je šašav glas. Ovo je delimično inspirisano poteškoćama Roana Atkinsona sa njegovim govorom tokom odrastanja. Kao dete, Atkinson je mucao, a problem je prevazišao tek kada je naučio da koristi nastup kao terapiju godinama kasnije. Atkinsonov glavni problem je uvek bilo slovo B; Zato Mister Bin ima čudan način da kaže svoje ime. To je takođe bio razlog zašto je, kao Crni guja, Atkinson izgovorio ime "Bob" na tako neobičan način.

Atkinson je prvobitno koristio glas Mister Bina u ostvarenj "Not the Nine O'Clock News"

Mister Bin nije stigao niotkuda za Roana Atkinsona. Glumac je proveo godine kako bi se udubio u lik, na sceni i ponekad pred našim očima. Glas koji Roan Atkinson koristi za lik Mister Bina je prethodno koristio u BBC skeč šouu "Not the Nine O'Clock News", u skeču "čovek koji voli toalet".

Serija Mister Bin je imala samo 15 epizoda

S obzirom na to koliko je Mister Bin doživeo veliki uspeh, možda ćete se iznenaditi koliko je malo vremena provedeno pred ekranom lik imao. Samo 15 TV epizoda Mister Bina je ikada producirano, od kojih je većina bila oko 25 minuta u dužini.

Ćerka Roana Atkinsona se pojavljivala u seriji Mister Bin

Lili Atkinson glumila je lik Lili na Stereu u epizodi "Praznik Mister Bina".

Roan Atkinson je 2012. godine penzinosiao Mister Bina, ali je posle "aktivirao"

Penzija je usledila nakon njegovog nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu. Roan Atkinson je snimio nekoliko reklama kao Mister Bin, čak i film, koji je bio emitovan samo Kini.

(Telegraf.rs/izvor: eightieskids.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA